IBM Watson AI XPrize yarışmasında 5 milyon dolar ödül

Date:

Yapay Zeka odak nokta

XPrize programı parayı götürmek için uygun durumda. Karbon yakalamaktan su temizlemeye kadar (hatta Ay’a yapılan efsanevi yolculuklar ve Star Trek benzeri tricorderlar da dahil olmak üzere) yarışma insanlığın en büyük sorunlarına köklü çözümler getirmek için uğraşıyor. Bu geleneksel yaklaşım firmanın son yarışması IBM Watson AI XPrize ’da da devam ediyor. Bu yarışmada 22 ülkeden 147 takım önümüzdeki dört yıl boyunca 5 milyonluk ödül yarışacaklar.

Yapay Zeka yarışması, takımların çözmek istedikleri herhangi bir sorun için serbest olacakları ilk XPrize olacak. Sağlık, Sivil Toplum, Uzay ve Keşif ya da Enerji ve Kaynaklar gibi bir dizi alandan oluşmakla birlikte yarışmacılar sorunları Yapay Zeka kullanarak çözdükleri sürece projeleri bu alanlardan herhangi birini ya da hepsini de içerebilecek.

XPrize’ın bu yarışmadaki yöneticisi olan Amir Banifatemi bir röportajda “Mesele sorun çözmekle ilgili” dedi. “İlk kez teknoloji üzerine odaklanmıyoruz. Yapay Zeka hemen hemen her şeyi kuşatıyor. Bu sebeple takımlardan bazıları daha fazla makine vizyonuyla, bazıları ise daha doğal bir işlem diliyle çalışacaklar… Kullanabilecekleri teknoloji hususunda hiçbir sınırlandırma bulunmuyor” dedi.

147 takım deneme ve geliştirme planlarını 1 Mart 2017 tarihinde sunmuşlardı. Şimdi ise Eylül ayının başına kadar ilk planlarının gerçekten çalışacağına dair kanıt sağlamak için zamanları olacak. O tarihten itibaren bağımsız uzmanlar paneli her bir ekibin teklifini değerlendirecek ve hangilerinin Ocak 2018’de gerçekleştirilecek ikinci tura kalacaklarını belirleyecekler. Takım sayısı son üç finalist 2020 TED konferansında çalışmalarını sergileyene kadar 2018 ve 2019 yılları sürecinde ekstra turlarla daha da azaltılacak.

Kim kazanırsa 3 milyon dolar para ödülüyle evine dönecek. İkinci bir milyon dolar, üçüncü ise 500 bin dolar kazanacak. 5 milyon doların kalanı 2018 ve 2019 yılları arasındaki on takım arasında $500k ‘Kilometre Taşı’ olarak paylaştırılacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...