SkySafe adlı Anti-Drone programı 11.5 milyon $’lık sermayeye ulaştı!

Date:

SkySafe adlı Anti-Drone programı 11.5 milyon $’lık sermayeye ulaştı!

Dronelar hem askeri hem de kişisel hayat için büyük bir tehlike oluşturmakta. Bir terörist mi yoksa umarsız bir pilot tarafından mı uçuruluyor bilinememekte. SkySafe’nin yeni ürettiği ve radyo dalgaları aracılığıyla çalışan yeni cihaz ise girilmesine izin verilmeyen askeri araziler, stadyumlar, hapishaneler veya havalimanları gibi arazilerde gezinen robotları kolaylıkla belirlemekte ve gereken işlemi yapmakta. Bir odadan veya bir jeepin içinden rahatlıkla kullanılabilen SkySafe izin verilmeyen droneların arazinin dışına çıkartılmasını ya da araziye giriş yapar yapmaz cihazın kendini kapatmasını sağlamakta.

Yayınlanmasından bu yana sadece 2 yıl geçmiş olmasına rağmen SkySafe şimdiden 11.5 milyon $ ile A Serisi bir seviyeye yükseldi. Lars Dalgaard’ın yeni partneri Andreessen horowitz ise 3 milyon $’lık bir meblağ daha sağladı.

SkySafe adlı Anti-Drone programı 11.5 milyon $'lık sermayeye ulaştı!

Yapılan kontra karşılığında Savunma Bakanlığı’na bağlı Deniz Özel Hareketlerin drone saldırılarını önlemek adına SkySafe ile anlaştığını ve bu işten 1.5 milyon $ kazandığını da bilinmekte. SkySafe’in tasarladığı hareketli anti-drone jeepleri ise askerleri ve olası askeri müdahaleleri engelleme gücüyle tanınıyor.

SkySafe adlı Anti-Drone programı 11.5 milyon $'lık sermayeye ulaştı!

CEO Grant Jordan MIT’den mezun olduktan sonra SkySafe anti Drone teknolojileri üzerinde 4 yıl çalışmış. Hava Kuvvetleri araştırma laboratuvarlarındayken yazdığı notlarda ise ‘’Şu anlık başarısızlık, test ve geliştirme safhasında bulunan anti-drone sistemlerini 2018 yılında piyasaya duyurmayı planlıyoruz’’ demiştir.

Çalışma prensipleri ise çok daha farklı!

SkySafe’in radyo dalgaları sistemi ise alternatif drone savunma cihazlarından çok daha pratik, öngörülemez ve maliyetsiz bir şekilde çalışıyor. Lazer tabanlı savunma sistemleri teorik olarak her ne kadar üst teknoloji olarak gözükse de pratikte kullanım zorluğu ya da engellenebilmesi söz konusu olduğundan bu sistemin çok daha gerisinde kalıyor. Bir diğer savunma sistemi olan ağ ile drone’u sararak düşüren sistemler ise droneların yapılarına bağlı olarak etkisiz olabilir. Ayrıca ağın fırlatma menzilinin olduğunu da unutmamak gerekir. SkySafe ise droneu pilotunun kullandığı her menzilden fark edebilme ve droneu kapatma ya da arazinin dışına uzaklaştırma gibi işlemleri nerdeyse insan gücü kullanmadan yapabilmekte.

Teknoloji ilerlediği müddetçe kişilerin bireysel yıkım güçleri de artmakta. Kılıç kılıca savaştan barutlu silahlara, dronelardan nükleer silahlara… Bireysel silahlanmanın hızlanan süreci insanoğlu için tehlikeli bir hal almakta. Bunun gibi savunma teknolojileri ise bu tehlikemizi bir nebze olsun azaltıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...