Android için LinkedIn Lite Hindistan’da test edilmeye başlandı!

Date:

Android için LinkedIn Lite Hindistan’da test edilmeye başlandı!

Microsoft tarafından satın alınan ve 500.000 kullanıcıya ev sahipliği yapan LinkedIn, bugün bir adım daha ileri giderek Hindistan’da başlayan LinkedIn Lite uygulamasını Android marketlerde kullanıma açtı. Orijinal uygulamanın Lite versiyonu olarak markete giriş yapan LinkedIn Lite, eskimiş, yeteri kadar işlemci gücüne sahip olmayan cihazlar ve düşük indirme hızına sahip internet kullanıcıları için piyasaya sürüldü. Veri kullanımını Son derece düşük tutan uygulama Hindistan’da –tıpkı her teknolojik denemenin yapıldığı yer gibi- denemeye sunuldu.

Şu anlık Hindistan Android Play Store’da kullanılabilir uygulama, Microsoft’un bildirdiğine göre gelecek haftalarda veya aylarda 60dan fazla ülkeye de gelecek.

Microsoft’un bildirdiğine göre yeni LinkedIn Lite uygulaması telefonda sadece 1 MB yer kaplayacak. Ayrıca veri kullanımını da %80 azaltacağı söylenilen uygulama 2G internet kullanıcıları için bile herhangi bir sayfayı yüklemek için 5 saniyeden fazla zaman harcamayacak. Uygulama kapsamı olarak LinkedIn’in temellerini oluşturuyor: haberler, iş ilanları, profiliniz, LinkedIn ağına ulaşmanız için pencere, mesajlaşma, bildirimler ve arama… Her ne kadar kaliteli grafiklerden yoksun olsa da hem batarya tüketiminizi azaltıyor hem de mobil veri kullanımınızı düşürerek size her an kullanma avantajı sağlıyor.

LinkedIn Lite ilk olarak geçtiğimiz eylül ayında web tarayıcıda çalışan bir uygulama olarak yayınlandı. Şimdide LinkedIn’in en büyük müşterisi olan – 42 milyon kullanıcı ile – Hindistan’da test sürümünde.

Yapılan açıklamalara göre şu anlık, şaşırtıcı olmayacak bir şekilde, iOS için herhangi bir planları yok. Akıllı telefon Marketleri sıralamasında Android uzunca bir süre önce liderliği eline aldı. Hindistan üzerinde yapılan araştırmalar sonucu ise halkın % 97’sinin Android kullanıcısı olduğu yönünde. Eğer bu yazımızı Hindistan’dan okuyan Apple kullanıcıları varsa, dilerlerse internetten Lite sürümünü kullanabilecekleri bir platform bulunmakta.

Çoğumuzun bir Windows kullanıcısı olmasından kaynaklı Microsoft firması hakkında belli bazı bilgilere sahibiz. Henüz LinkedIn firmasını yeni olmasına rağmen Microsoft, LinkedIn için yaptığı planlarda da kendi üslubunu kullanmakta. Dünya ekonomik durumuna göre hareket eden Microsoft, tıpkı Windows platformlarında olduğu gibi linkedIn içinde aynı kriterleri göz önünde bulunduruyor.

Android için LinkedIn Lite Hindistan’da test edilmeye başlandı!

LinkedIn ekonomik verilerini açıkladı

Her ne kadar Microsoft son derece başarılı bir firma olsa da, LinkedIn’i satın aldıktan sonra da LinkedIn hakkında kısıtlı bilgilere sahip olduk. Geçtiğimiz çeyrekte 975 milyon $ kâr elde ettiğini biliyoruz fakat artık günlük haftalık veya aylık verilere ulaşamıyoruz. Ayrıca meraklılarına duyurulur: Windows 2017 son çeyrekteki ekonomik verilerini açıkladı. En azından şunu biliyoruz ki LinkedIn firması Microsoft’a satılmadan önce minik minik büyümelerle hatta yeri geldiğinde düşüşler yaşıyordu.

Gelişmekte olan ülkelere yatırım yapan Microsoft her zaman sürümden kazanmayı prensip edinmiş bir firma olduğundan test denemelerini Hindistan çevresinde yapmasını çok olağan karşılıyoruz.

Daha önce tıpkı LinkedIn gibi Facebook’ta Lite uygulama çıkartmıştı. Facebook Lite en hızlı büyüyen uygulama olarak sayılarak bir yıl içinde 200 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Nisan ayında ise Facebook’un yayınladığı ‘’Dünyanın Geri Kalanı’’ adlı raporda ( kuzey Amerika ve Avrupa haricindeki ülkelerde ) %52 büyüme göstermiş ve 839 milyon $ kar etmiştir. LinkedIn’in de buna yakın bir büyüme yapacağı aşikâr.

Facebook ise şuanda aynı performansı Messenger Lite ile tekrarlamayı umut ediyor. Yine eski telefonlar ve kötü internet bağlantıları için hazırlanmış olan Messenger Lite’ın 1.2 milyar kullanıcıya ulaşması umut ediliyor.

Microsoft Hindistan dan umutlu!

Her ne kadar İngilizce bilme oranı olarak ilerde, teknolojiye olan yatkınlıklarıyla ve hızla dünya ekonomisinde pay edinmesiyle bilinse de aynı zamanda Çin’den sonra nüfusun en kalabalık olduğu ülke olarak biliniyor. Geçtiğimiz sene içerisinde LinkedIn Lite web sürümünün yayınlandığı sırada ayrıca insanlara iş bulunması için online test programını da yayınlamıştı.

Hindistan LinkedIn Lite uygulama müdürü Akshay Kothari yaptığı açıklamada şunları söyledi. ‘’ Her ne kadar hızlı internet dünyanın her yerinde hâkim olsa da hala daha yavaş internet kullanan profesyonellerin bu eşitlik hareketinde durumu eşitleyeceğini düşünüyoruz. ’’ ’’ Bu uygulamayı yapma amacımız nerede olurlarsa olsunlar, hangi cihazı kullanırlarsa kullansınlar hayallerindeki işleri kazanmaları için artık eşit imkânlara sahipler. ’’ diye devam etti.

 

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...