Snapchat İsrail’li girişimci firmayı almak istiyor

Date:

Cimagine, arttırılmış gerçeklik ile ürünlerin sanal ortamda canlandırılmasını sağlıyor

Snapchat bu hafta İsrail’deki ilk kazanımı için adım attı. Calcalist News’in haberine göre firma, 4 yaşındaki Cimagine isimli firmayı 30-40 milyon dolar civarında bir ödeme ile satın almak istedi. Cimagine, artırılmış gerçeklik platformu ile müşterilerin satın almak istedikleri ürünlerin sanal ortamda canlandırmasını yapabilmelerine imkan tanıyor.

Cimagine’ın LinkedIn’deki sayfasına göre firma an itibariyle güney Kaliforniya’da mobilya mağazası olarak faaliyet gösteren Jerome’s, İngiltere’de bulunan dijital perakendeci Shop Direct, ve global dev Coca Cola gibi firmalarla birlikte çalışıyor. Cimagine’ın bulut tabanlı mobil platformu, bu firmaların sitelerini ve mobil uygulamalarını büyütmelerine ve online satış oranlarını artırmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Snapchat İsrail’e açılıyor

Muhtemelen Snapchat geçmişte şahit olduğumuz gibi kampanyalarını daha zengin kılmak için Cimagine’ın teknolojisini kullanacak. Örneğin geçen yaz Starbucks, Snapchat baskılı yaz içecekleri kampanyası başlatmıştı. Bu kampanyada Snapchat, Starbucks müşterilerinin buzlu Frappuccino içeceklerinin resimleri üzerine bir lens yerleştirerek arkadaşlarına gönderebilmesine olanak sunuyordu.

Snapchat’in bu girişimi aynı zamanda bir çeşit yetenek kapma girişimi olarak da algılanabilir. Zira Cimage’ın 4 kurucusunun her biri bilgisayar görüntüleme ve resim işleme alanlarında uzman kişiler.

Bu hareket aynı zamanda Snapchat’e  İsrail’de bir geliştirme merkezi kurma girişimlerine başlamasına imkan tanıyacak bir yatırım olarak da görülebilir.

CrunchBase, Cimagine’ın iVentures Asia, OurCrowd, ve Plus Ventures’ı da içeren miktarı bilinmeyen oranlarda yatırımlar yaptığını gösteriyor.

Bu arada söylenenlere göre Snapchat, firmaya 20-25 milyar dolar arasında değer kazandıracak hisselerin halka sunulması girişimini Mart ayı civarında uygulamaya koyacak.

Son zamanlarda Snap Inc. olarak adlandırılan Snapchat, bu yıl içerisinde daha küçük çapta olmak üzere 5-6 adet satın alma işlemi gerçekleştirmiş durumda (tabii diğer bazı işlemler medyanın radarından kaçmış olabilir). Flite olarak bilinen reklam-teknolojisi  firmasının ; mobil arama uygulaması olan Vurb’ün (yaklaşık 110 milyon dolara satın alındı); kullanıcıların 3 boyutlu selfie çekmelerine olanak veren Seene isimli bilgisayarda görüntüleme girişimciliğinin; ve bitmojis olarak bilinen ve kişisel olarak tasarım yapımına imkan veren emojilerin yapımcısı Bitstrips’in (yaklaşık 100 milyon dolara satın alındı) alınmaları bunlara birkaç örnek olarak gösterilebilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...