Spotify MightyTV’yi satın aldı

Date:

Müzik yayını alanında liderlik savaşı

MightyTV New York’ta bulunan, kişisel tercihlere ve arkadaş önerilerine dayalı olarak yapay zeka üzerinden video seçenekleri sunan bir girişimcilik firması.

Anlaşma koşulları ise henüz açıklanmadı

MightyTV bu satın alımın bir sonucu olarak kapatılıyor. Bu da anlaşmanın daha çok eleman istihdamına yönelik olduğunu gösteriyor.  Daha doğrusu, MightyTV ekibi Spotify’a katılacaklar ve Adams, Spotify’ın yeni teknoloji başkan yardımcısı olarak reklam ve pazarlama teknoloji çözümlerine odaklı çalışmalar yapacak. Adams ‘programlı reklamcılık ve kişisel öneriler’ alanındaki derin bilgisini, firmanın kendi reklamcılık ürünlerinin satışını turbo hıza çıkarmak üzere kullanacak.

Spotify’da ürün başkan yardımcısı olan Jason Richman bir basın açıklamasında “MightyTV’nin içerik önerisi sistemi, bizim reklamcılık teknolojisi ve kişiselleştirilmiş pazarlama ile ilgili düşünce tarzımızla oldukça uyumlu” dedi. “Brian ve ekibi ücretsiz kullanıcılardan para kazanma hususunda yeni fikirler üretmemize ve programlı reklam alanındaki liderlik pozisyonumuzu genişletmemize yardımcı olacaklar.”

[irp posts=”10780″ name=”Spotify artık navigasyon uygulaması ‘Waze’ ile entegre çalışabilecek”]

MightyTV, Sptoify’ın yaptığı stratejik alımlar zincirinin son halkası. Bu ay başlarında firma, Londra merkezli, müzik keşfi ve tanımlamasında uzman olan Sonalytic adlı firmayı havada kaparken, Kasım ayında firmaların abone kazanmalarına ve bu aboneleri ellerinde tutmalarına yardımcı olan bir girişimcilik firması olma özelliği taşıyan Preact’i satın almıştı.

Spotify şu an itibariyle toplamda dokuz adet firma alımı gerçekleştirmiş durumda. Bu alımlar 2013 yılında müzik keşif servisi olan Tunigo ile başlamış, ve 2014 yılında Echo Nest’in alımıyla devam etmişti. Bu alımların sonuncusu Spotify’ın müzik önerisi sistemindeki önemli bir araç olduğunu kanıtlamıştı. Spotify geçen yılın başlarında sanatçıların canlı gösterilerinden resim ve videolar toplayan bir servis olan CrowdAlbum’ü satın almıştı. Bu alım, firmanın 1 milyar dolarlık yatırımdan bu yana yapmış olduğu ilk alımdı.

Firma halka açılıyor

Spotify yakın zamanda 50 milyon ücretli abone sayısını geçmişti. Firmanın 2018 yılında halka açılması bekleniyor. Spotify halka açılmak için vites arttırırken, bu ayın başında çıkan bildirimlere göre müzik yayın devi, ücretsiz hizmet için daha fazla sınırlandırma koymayı düşünüyor. Eğer bu bildirimler doğru ise, Spotify sanatçılara ve etiketlere şarkılar için ödemekte olduğu harçları keserek, bunun yerine Spotify Premium’a özel bazı albüm yayınları yapmayı düşünüyor.

Eğer Spotify halka açılmayı düşünüyorsa, bu firmanın para kazandıran sağlam bir iş ortaya koymak istediğini gösterir. Ve tabii bu da son zamanlarda yapılan bütün bu alımların nedenini açıklıyor. Spotify, en iyi müzik önerileri sağlayarak ve ücretsiz üyelik üzerinden yeni kullanıcı sayısını arttırarak ve sonra da bu kullanıcıların premium üyeliğe kaydolmalarını sağlayarak rekabette farklı bir yere gelmek istiyor.

Fakat herkesin ücretli yayın planına üye olmayacağı aşikar. İşte bu nedenle Spotify olabildiğince etkin şekilde bu kullanıcılardan para kazanmak istiyor. Her şey Spotify’ın reklamcılık makinesini geliştirmesine bağlı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...