Samsung iki ekranlı ‘akıllı-saat’ yapıyor

Date:

Döner ekran

Gözümüzden daha küçük bir saat ekranı ile batarya ömrü daha uzun ve ara yüz daha kullanılabilir olurdu. Buna rağmen Samsung akıllı saate ikinci bir ekran eklemenin yolunu buldu ve patentini almaya çalışıyor.

Panetly Mobile’ın ortaya çıkardığı patent başvurusu, saatin çerçevesi etrafına konulacak ikinci bir ekrana işaret ediyor. Tren istasyonları ya da hava alanlarında gördüğünüz tek satırlı elektronik ekranları düşünün. Tek farkı saatin yan tarafına oturması için aşağıya doğru yoğunlaştırılmış olması.

Ekran, ölçü olarak o denli kısıtlıdır ki sadece çalmakta olan şarkının başlığını, tarihi, hava durumunu ya da gelen aramanın, ya da mesajın kimden olduğunu göstermek gibi basit bilgileri yansıtmak için kullanılabilir.

Çerçeve ekranın eklenmesi, Gear S3 Smartwatch’ta görülen en yeni özellikleri eksen üzerinde döndürecek bir çerçeve tasarımına işaret ediyor. Çerçeveyi çevirmek aramayı cevaplandırmaya, ses ayarı yapmaya, ya da uygulama listesini aşağıya doğru kaydırmaya yarayabilir. Bunu bir adım daha öteye taşıyacak olursak, dahili ekranlı daha kalın, dönen çerçeve şeklinde tanımlama yapabiliriz. Bu aynı zamanda ekranı döndürmenin, ikincil ekranın bilgi akışını değiştirebileceği anlamına da gelebilir.

Patently Mobile’ın belirttiği gibi akıllı saatler bileğinizde büyük ve esnek bir ekrana dönüşebilirler fakat bunun için öncelikle bir dizi adımlar atılmalı ve bazı teknolojik buluşlar gerçekleştirilmeli. Samsung’un esnek ekranı akıllı saatin çerçevesine yerleştirmesi, bu birincil adımlardan biri olabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...