TAI’nin silahlı Anka-S İHA’sı hizmete girmek üzere

Date:

ANKA-S  insansız hava aracı

Türk Havacılık Sanayii’ne ait Anka orta irtifalı, uzun uçuş süreli UAV (IHA) aracı Türk Hava Kuvvetleri’nde kullanılmak üzere hazırlanıyor. Komuta ve yönlendirme için görüş mesafesi yerine uydu iletişim sistemi kullanacak olan Anka-S ’in ilk seri üretimi gelecek aylarda hava kuvvetlerine teslim edilecek. Üzerinde değişiklikler yapılan platformun performansı, ilk uçuşunu 2010 yılında gerçekleştiren orijinal Anka-A sistemlerinin geliştirilmesiyle daha da arttırıldı.

TAI, silahlı havacılık sistemlerinin silahlandırılması planlarına paralel olarak yapılan bir gösterimde Anka’nın da silahlandırılabileceğini kanıtladı. Nisan ayında gerçekleştirilen bu gösteride hava aracı Roketsan’ın Small Micro Munition (SMM, aynı zamanda MAM-L olarak da bilinen patlayıcı, 22 kg ağırlığında ve lazer güdümlü olarak gönderiliyor) bombasını bırakmıştı. Bu bomba aynı zamanda Türkiye’nin geliştirdiği iki diğer taktik platformda da kullanılıyor.

Anka-S Türk Hava Kuvvetleri konfigürasyonunda Aselsan’ın geliştirdiği ‘Common Aperture Targeting System (CATS)’ olarak tanımlanan yerli yapım elektro-optik kamera sistemleriyle donatılacak.Aynı zamanda VHF/UHF radyo yayını da yapabilecek olan araç böylece sahadaki birliklerle iletişim aracı olarak da kullanılabilecek. Buna ek olarak Aselsan’ın geliştirdiği hafif ağırlıklı sentetik aralık radarı da aracın gövdesine yerleştirilecek.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...