Bu sürüm, bilgisayarınıza daha fazla güç ve performans katabilir
MICROSOFT, PC’nizde video oyunları oynarken güç ve performansı artıracak yeni bir Windows 10 Oyun Modu üzerinde çalışıyor. Performans artırıcı, gelecek yıl Windows 10 Creators Update ile gelebilir.
Windows 10’un gelecekteki güncellemelerde yeni Oyun Modu özelliği olacağı bildirildi.
Yeni bir kaynak olan “gamemode.dll” adı, en son Windows 10 geliştirici derlemesinde, tanınmış leaker Twitter kullanıcısı @ h0x0d’den yeni bir raporla ortaya çıkarıldı.
Bildirildiğine göre Windows 10 kullanıcıları bir video oyunu oynarken CPU ve GPU kaynaklarını ayarlamaya izin veriyor – arka planda çalışan herhangi bir uygulamaya değil, oyuna daha fazla güç ayırıyor.
Bu yeni hareket, esasen Windows 10 PC’nizin bir ev konsolu gibi hareket etmesini sağlayabilir.
Hesaplama gücünün büyük bir kısmını oyunlara ayırarak, Microsoft’un kendi Xbox One’ı gibi tek amaçlı bir video oyun cihazının işlevini masaüstü bilgisayarınızda sağlar. Oyun Modu, Windows 10 için gelecekteki bir güncellemede kullanıma sunulursa, Microsoft’un en yeni işletim sistemiyle PC oyununu ciddiye aldığı açık bir göstergedir.
ABD teknoloji şirketi, önceden belirlenmiş oyun konsolu ve çok amaçlı Windows 10 cihazları arasındaki uyum için bir takım önemli adımlar attı.
Artık bilgisayarınızı Xbox performansında kullanabileceksiniz
Örneğin, Xbox One konsolları şimdi bir Windows 10 varyasyonu çalıştırıyor ve oyunlar, Xbox One’dan PC’nize çapraz satın alma seçenekleri sunuyor.
Gamemode.dll dosyasının keşfi, bu çapraz-polinasyonun 2017 yılına kadar devam etmesi için ayarlandığını gösteriyor.
Bununla birlikte, şirket, 2017 yılının ilk aylarında, Windows 10 Creators güncellemesi olarak adlandırılan önemli bir yeni yazılım güncelleştirmesini uygulamayı planlıyor.
Oyun Modu’nun bu yazılım güncelleştirmesinin bir parçası olarak başlayacağı büyük ihtimal.
Ayrıca Microsoft’un en son Güvenlik İstihbarat Raporu’nda Windows 10’daki virüs ve zararlı yazılımlarla ilgili gelişmeler de mevcut.
Araştırma, kullanıcı tarafından alternatif bir anti-virüs uygulaması yüklenmedikçe otomatik olarak açılan dahili Windows Defender uygulaması sayesinde hemen hemen tüm Windows 10 bilgisayarlarının artık anti-virüs yazılımı çalıştırdıklarını gösteriyor.
Windows Defender uygulamasının eklenmesi sayesinde, kullanıcıların “korunmasız oranı”, Microsoft’un güncelleme yaptığı PC’lerde yüzde 3’e düştü.
Microsoft’un virüslerle sıkıntısı hep vardı
Tarihsel olarak, Microsoft, virüsten koruma uygulamalarının ardındaki yazılım şirketlerinden gelen anti-trövel tehditlerinden dolayı kullanıcıları için koruma sağlamaya her zaman isteksiz davranıyordu.
Ne yazık ki, hala çalışmakta olan Vista PC’lerin yüzde 28’i ve Windows 7 PC’lerin yüzde 20’si hala korunmasız durumda. Windows 10’da kullanıcılar cihazlarını güncellemez, ve birlikte verilen anti-virüs yazılımını kapatırsa korumasız kalacaklardır.
Pek çok Windows kullanıcısının kafasını rahatlatacak bir diğer faktör, Microsoft’un yeni tarayıcısı Edge’nin Internet Explorer’dan çok daha iyi güvenlik sağlamasıdır.