Almanya mültecilerin kökenini tanımlamak için ses tanıma kullanacak

Date:

Almanya mültecileri sesinden tanıyacak yazılımın testlerine iki hafta sonra başlayacak

Almanya, Die Welt’e göre, yakın zamanda mültecilerin tam olarak nereden geldiklerini anlayan, ses tanıma teknolojilerini kullanacak. 2016 yılında, bu ülkeye sığınmak için gelenlerin sayısı, 2015 yılındaki 890 000’den 280 000’e düştü. 2017’nin başlarından beri ise, hala bakılmamış 430 000 başvuru bulunmakta. Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi (BAMF) yetkilileri, bu teknolojinin, bu sayıyı düşürmek için dil bilim uzmanlarına yardım edeceğini umuyor.

Bankalar ve sigorta şirketleri tarafından kullanılan bu ses tanıma teknolojisi, ses örnekleri temel alınarak, mültecilerin lehçelerini analiz etmek için tasarlandı. Bu analizler, mültecilerin belirli savaş bölgelerinden gelip, gerçekten sığınmaya ihtiyaçları olup olmadığını anlamak için, yetkililer tarafından kullanılacak.

Uzmanlar, bu yazılımın doğruluğu konusunda endişeli. Bir takım mültecilerin, bu yazılımı oyuna getirebileceğini düşünüyorlar. Essex Üniversitesi dil bilim profesörü Monika Schmid, Deutsch Welle ile olan röportajında “Otomatik bir yazılımın, kişinin kendine has bir kelimeyi mi kullandığını veya onu belirli ve özel bir şekilde mi telaffuz ettiğini, nasıl ayıracağını anlamıyorum çünkü bu, ya onların kendi söz dağarcığından söylenmiştir veya  başkaları tarafından,   görüşmeyi yapan kişiyle nasıl konuşması gerektiği öğretilmiştir” ifadesini kullandı.

[irp posts=”7932″ name=”Bir insan kadar iyi anlayabilen ses çipi geliştirildi”]

Denemeler iki hafta içerisinde başlıyor

Monika Schmid ,bunun yerine, bu işin 80 dili ayırt edebilen dil bilim uzmanlarından oluşan, 45 kişilik bir ekibe bırakılması gerektiğine inanıyor. Schmid “Herhangi bir kişinin konuşmasına bakarak, yaşadığı bölgeyi veya kökenini tanımlamak son derece karışık bir görev. Hem insanlar hem de makineler kolaylıkla yanılabilir fakat insanlar, bunu fark etmekte daha iyidir” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Almanya, yazılımın denemelerine, yaklaşık iki hafta içerisinde başlayacak. Her şey planlar dahilinde giderse, 2018 yılında, geniş çaplı olarak bu sistemi kuracaklar. Şu anki durumuyla, mültecilerin yarısından daha azına sığınma sağlanıyor. Yaklaşık yüzde 60’ına ise sınır dışı edilmemeleri için daha farklı korumalar sağlanıyor. En fazla mülteci sayısı Suriye’den geliyor. Bu sayıyı ise Afganistan ve Irak takip ediyor. İnsanlık krizinin yayılmış olduğu bölgelerden dolayı, geçen sene BAMF’de çalışan personel sayısı dörde katlandı.

[irp posts=”10810″ name=”Almanya’dan sosyal ağ firmalarını üzecek haber”]

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...