Robotik kaleme sahip akıllı beyaz tahta Joto ile tanışın!

Date:

Joto, özel kalemiyle birlikte mobildeki görüntüleri akıllı beyaz tahtasına çiziyor

Those adlı yeni bir tasarım stüdyosu, “görüntüyü kalemle çizerek aktaran ilk ekran” olarak tasvir ettiği akıllı bir beyaz tahtayı piyasaya sürüyor. Joto adlı bu tasarım Kickstarter üzerinden tanıtıldı.

Joto, interaktif ve bir o kadar da nostaljik bir beyaz tahtadan oluşuyor. Kendine özel uygulamasıyla birlikte, telefon veya tablet vasıtasıyla yazdığınız veya çizdiğiniz bir görseli, kendi özel kalemini kullanarak beyaz tahta üzerine aktarıyor. Ek olarak özel silgisiyle istenildiği zaman yazılıp çizilenleri silebiliyor. Joto’nun farkı, telefon veya tabletinizdeki istenilen görüntüleri tahtaya yansıtmayıp, bunları eski usul bir kalemle gerçek zamanlı şekilde tahtaya çizebilmesi.

Joto ile mobil dünyanızı gerçek hayatla entegre edin

Joto’nun spesifik bir kullanım alanı yok. Tamamen hayal gücünüze kalmış. Örneğin şirketinizin Trello hesabının gerçek zamanlı fiziksel hali gibi kullanılabilir. Evde hane halkının görebileceği yapılacaklar listesi veya takvim amaçlı da kullanılabilir. Bunun dışında aile üyelerine veya ev arkadaşlarına Joto ile not bırakılabilir. Bütün bu işlemler Joto’nun özel mobil uygulaması aracılığıyla gerçekleşmekte. Bu aplikasyonun, Google Calendar, Spotify, Alexa, Twitter, Slack, ve Trello gibi uygulamalarla da entegre olarak çalışacağı söylenmekte. 

Sanatınızı Joto ile gerçek hayata yansıtın

Joto, not bırakmak veya yazı yazmanın yanında, bir çizim alanı olarak da kullanılabiliyor. Kullanıcıların tabletleri veya telefonlarıyla yapacakları çizimler, Joto’nun gerçek mürekkepli kalemiyle beyaz tahtaya aktarılıyor. Ek olarak şirket, “365 gün sanat” adlı ek bir özellik sunuyor. Bu özellikle birlikte, çeşitli sanatçıların çizdiği illüstrasyonları kullanma hakkına sahip olacak ve bu görselleri beyaz tahtanıza aktararak her gün farklı bir tabloya sahip olabileceksiniz. Tabi ekstra bir fiyatla birlikte.

Joto’nun sunduğu fikirler oldukça orjinal gözüküyor. Açıkçası mürekkepli bir kalemle bildirim gibi şeylerin güncellenmesini beklemek biraz uzun sürse de, teknolojiyi eski usul yöntemlerle harmanlama konsepti gerçekten çok ilgi çekici.

Joto, Kickstarter üzerinden 199$ fiyatıyla satışa sunuldu. “365 gün sanat” paketi isterseniz 100$ daha ödemeniz gerekiyor. Cihaz, eski usul bir dijital ekrana veya analog bir beyaz tahtaya göre oldukça pahalı. Ancak kullanıcının bu orjinal fikri nasıl kullandığına bağlı olarak, verilen fiyata değecek bir ürün haline dönüşebilir. Joto’nun, early-bird satışlarını bu yılın Aralık ayında yapacağı bekleniyor. Ana lansmanın ise 2018 Mart’ında olması planlanıyor.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...