Bulunan yeni hata Windows 7 ve 8 işletim sistemlerini çökmesine sebep oluyor

Date:

Dünya çapında yayılmış olan fidye yazılımı WannaCry çoğunlukla Windows 7 işletim sistemine sahip kullanıcıların başına dert açtı.

Windows 7 kullanıcıları kötü bir ay geçirdi. Şimdilerde ise keşfedilen yeni bir hatadan dolayı hem Windows 7 hem de Windows 8 sistemlerini kullananların başı dertte. Ars Technica, kötü amaçlı bir web sitenin, dizin yoluna “$MFT” ismi ile bir resim dosyası yüklemeye çalıştığını bildirdi. Windows NTFS dosya sistemi tarafından kullanılan özel meta veri dosyaları için “$MFT” adını kullanır. Windows 7 ve Windows 8 bu dizin adını doğrulayamaz.

Windows 7 bilgisayarlarda varsayılan internet tarayıcısı Internet Explorer üzerinden bu hata test edildi. Testte, web siteden gelen bir resme “c:\$MFT\123” dosya ismi verildi. Bilgisayar daha sonra  tekrar başlatmaya neden olacak kadar yavaşladı. Dosya sistemi, bu dosyaya (“c:\$MFT\123”) kilitlenerek diğer programların dosyalarına erişemediğinden dolayı bazı bilgisayarlar mavi ekran hatası verdi. Windows 10 kullanıcılarını etkilemeyen bu garip hata Windows 95 ve Windows 98’de bilgisayarın  çökmesine neden olan “c:\con\con” komut girişindeki eski bir hataya benziyor.

Dünya çapında yayılmış olan fidye yazılımı WannaCry çoğunlukla Windows 7 işletim sistemine sahip kullanıcıların başına dert açtı.

NTFS hatası bu haftanın başlarında bulundu ve Microsoft’a bildirildi. Microsoft’un bu hata için ne zaman bir güncelleme yayınlayacağı henüz belli değil.
Bir düzeltme yapılana kadar Windows Vista, Windows 7 ve Windows 8 kullanıcıları bu  hatanın sistemlerini etkileyebileceğini unutmamalı.

WannaCry siper saldırı bir önceki CryptoLocker saldırısından daha fazla kayıplar yaşattığı söyleniyor. WannaCry saldırısında kayıp yaşayan ülkelerin başında İngiltere ve İspanya geliyor. Elbette ülkemizde de bazı zararlar oluştu fakat diğer ülkelere nazaran bu zararlar daha az sayıda.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...