Deniz yatı ‘out’, hava yatı ‘in’

Date:

Kişisel hava yatı

Google’ın kurucularından Sergey Brin Nisan ayında haberdar olduğumuz kadarıyla büyük bir zeplin yapıyor. The Guardian projenin amacı ve yapısı ile ilgili bazı ek detayları haber yaptı. Araç, hem Brin ve beraberindekiler için lüks hava yatı olarak kullanılacak, hem de insani yardım amaçlarıyla kullanılacak. Aynı zamanda dünyanın en büyük hava aracı olacak olan zeplin, yaklaşık 200 metre uzunluğunda inşa edilecek.

Ya büyük oyna, ya da en büyük

En büyük faal hava aracı olacak olmakla birlikte tarihte inşa edilmiş Hindenburg ya da USS Macon zeplinlerinden daha küçük olacak. USS Macon zeplini de Brin’in şu anda yeni hava şaheserinin yapıldığı hangarda yapılmıştı. Yapıt bütünüyle Sergei’nin kendi parasıyla finanse ediliyor ve tamamlandığı zaman dünya çapında insani görevlerde yiyecek maddelerini de içeren yardım malzemelerinin ulaştırılmasında kullanılacağı gibi, kişisel kıtalararası seyahat aracı olarak da kullanılacak.

[irp posts=”13487″ name=”Larry Page’in ‘Uçan Arabası’nın ilk çekimi”]

Brin’in eskiden gelen kişisel zeplin ve hava aracı ilgisi, kendine bir tane yapma merakını tetikledi. Ve eski NASA programları direktörü Alan Weston gibi diğer uzmanların yardımlarını da sahaya aktardı. Brin aslında aracın yükselmesi için hidrojen kullanmayı düşünüyordu (evet, Hindenburg tipi hidrojen) fakat yapım, FAA düzenlemelerine uygun olarak helyum kullanımı dahilinde devam ediyor.

Brin’in uçuşan nakliye aracının ne zaman göklere yükseleceğine dair bir bilgi henüz yok fakat bu yönde açıklama yapıldığında gözden kaçırmak pek mümkün olmayacaktır. Zira projenin büyüklüğü ve kapsamı oldukça geniş. Bir çoklarımız Silikon Vadisi’nin parlak yıldızlarının teknolojinin ilk patlama yaptığı dönemlerdeki okyanusa açılan yatlarındaki seyahatleri hatırlıyoruzdur. Belki de hava taşıtı gelecek nesil için lüks ulaşım kalemi olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...