Bu haber uzaktan eğitim alan öğrencileri üzecek

Date:

İlgi seviye tespiti

Okulda, dersler esnasında kendinden geçip mevzudan kopanlar, uzaktan eğitim esnasında evde ders alırlarken konuya büsbütün ‘Fransız’ kalabiliyorlar. İşte bu sebepledir ki Fransızlar, yeni bir sistemi denemeye karar vermişler. Gelecek sömestr Fransa’da bulunan bir işletme okulunda online ders alan öğrencilerin dersten kopmalarına engel olmak için Yapay Zeka destekli uygulama olan ‘Nestor’ kullanılacak. Dikkat seviyenizi değerlendirebilen bu robot sistem, yüzünüzü ve gözlerinizi takip edebiliyor, hatta telefonunuzu cebinizden çıkarışınızı dahi tespit edebiliyor. Ders esnasında gevşemeye başladığınız anda açılır menülerle ya da epostalarla uyarıda bulunabiliyor, ve dersin başından ne zaman uzaklaşabileceğinizi ‘kabaca’ ifade ediyor.

[irp posts=”7190″ name=”Samsung Galaxy S8 Bluetooth 5.0 ile gelecek”]

Robot, ESG İşletme Okulu’nda uzaktan eğitim programının bir parçası olarak iki sınıfta, 30 saatlik ‘sokak pazarlamacılığı’ kursu boyunca kullanılacak. ESG’nin söylediğine göre bu süreç sonunda canlı derslerin bir parçası olarak sunulacak olan robot, öğrencilerin dersle ilgilenip ilgilenmediklerini tespit etmek için öğrencileri analiz edebilen bir kamera ile birlikte kullanılacak. Sadece teşhisle kısıtlı kalmayacak olan robot, gerekli durumlarda metin mesajı ya da bildirim göndererek bir nevi ‘sanal tekme’ atacak.

Programdan edinilecek olan veriler aynı zamanda öğretmenler için de faydalı olacak. Bu vesileyle verdikleri derslerin hangi bölümlerinin öğrencilerin ilgisini çektiğini, hangilerinin çekmediğini öğrenmiş olacaklar. Geliştiriciler bu sistemin aynı zamanda öğrenciler için de birkaç açıdan faydalı olacağını söylüyorlar. Eğer robotun online aktivitelerinizi izlemesine izin verecek olursanız, örneğin YouTube’da geçirdiğiniz zamanlarla ilgili kişisel seyir takvimi sunabilir.

Robotun yapımcısı ve firmanın kurucusu olan Marcel Saucet konuya şüphe ile yaklaşabilecek olan öğrencilere bir vaad olarak Nestor’ın video çekimlerini kaydetmeyeceğini  ve reklamcılara satmayacağının da altını çiziyor. Firma, edinilen verilerin şifrelenerek anonim hale getirileceğini söylüyor. Belirtildiğine göre ESG, yapay zekayı bu yönde kullanan ilk okul değil. Madrid’de bulunan IE İşletme Okulu’ da kaytaran öğrencileri tespit etmek için ‘duygu tespit sistemi’ kullanıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...