British Airways iptal edilen seferlerle ilgili açıklamada bulundu

Date:

 

British Airways iptal edilen seferlerle ilgili açıklamada bulundu

Güncelleme: British Airways Şefi Alex Cruz bugün yaşanan uçuş iptalleriyle ilgili videolu bir paylaşımda bulundu. Videoda, kaynaklanan arızanın büyük ihtimalle bir güç kaynağı sorunu olduğunu ve bu iptallerden etkilenen tüm yolcuların zararlarının karşılanacağını söyledi.

British Airlines’de IT hatası, Londra dışına seferlerini iptal ettirdi

Umarız ki bu hafta sonu Heathrow ya da Gatwick’te işiniz yoktur. British Airlines’de IT hatası, Londra dışına seferlerini iptal ettirdi. Sorunun sistemsel olduğu biliniyor ancak net açıklama yapılamıyor olduğu bilgisi geliyor.

Havayolları şirketlerinde meydana gelen hatalar ve kargaşalar yeni bir şey değil elbette. Ancak dünyanın en büyük seyahat merkezlerinden birinde meydana gelmesi tahmin edersiniz ki kaosun fitilini ateşledi. British Airways şirketi küresel çapta etkilendiği bir IT hatası yaşadı. Bu sebeple Cumartesi günü yerel saatle 18:00’dan önceki Londra’nın Heathrow ve Gatwick havaalanlarındaki tüm uçuşlarını iptal etmek zorunda kaldı. Şirketin web sitesinden check-in işlemleri de askıya alındı. Ayrıca bu durumdan Londra bağlantılı British Airlines diğer yolcuları da etkilendi ve uçuşları iptal edildi ya da ertelendi. Dolayısıyla karşılıklı iki tarafın yolcuları da bu durumdan etkilendi.british airways ile ilgili görsel sonucu
Bu hangi alandan olursa olsun hiç bir şirketin karşılaşmak istemeyeceği bir durum elbette. Ancak yaklaşık bir yılda kurulan bir sistemin altıncı kez böyle bir duruma sebep olması ve zamanlaması onu devasa hale getiriyor. Havayolu şirketi olmanın en önemli kuralı güvenilir olmalarıdır. Bu türden altyapısal hatalar meydana getiren sistemler oldukça tehlike arz eder. Ulaştırmacılık teknolojisinin önemini vurgulatır. Havayolu şirketinin itibarını zedeler ve bu durumdan doğan müşterilerin maddi ve manevi kayıpları baş ağrısına sebep olur. Kimse aynı uçağa binmek ve aynı yere gitmek için birden fazla kez bilet parası ödemeyi istemez değil mi?

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...