Isıl Pil Teknolojisi Tübitak Sage

Date:

Tübitak Sage, faaliyete geçmiş olan ısıl pil üretim altyapısı ile ısıl pil üretim kapasitesini, tüm milli mühimmat sistemlerinin seri üretimlerine yönelik ihtiyacı karşılayacak şekilde yükseltmiştir.

Isıl Pil Teknolojisi, ileri otomasyon sistemlerine sahip olan, Tübitak Sage, giderek artmakta olan yurt içi ve yurt dışı ısıl pil taleplerini daha kısa sürelerde ve maliyet etkin şekilde karşılayacaktır. Türkiye’nin tek ısıl pil üreticisi olan Tübitak Sage, 2002 yılında ısıl pil teknolojisini geliştirme çalışmalarına başlamıştır.

Tamamen yurt içi kaynaklar kullanılarak yürütülen çalışmalar;

Sonucunda 2006 yılında ısıl pil teknolojisine ilişkin tasarım, üretim ve test teknolojisi bir bütün olarak Savunma Sanayi’nin hizmetine sunulmuştur.Tübitak Sage tarafından şu ana kadar farklı teknik özelliklere sahip onbeş çeşit ısıl pilin tasarımı ve üretimi yapılmış, ürünler uluslararası askeri standartlara uygun olarak kalifiye edilmiştir. Üretilmekte olan ısıl piller Tübitak Sage ile Aselsan., Roketsan gibi diğer Türk savunma sanayi kuruluşları tarafından geliştirilen milli sistemlerde kullanılmaktadır.

Isıl Pil teknolojisi ‘ne sahip olan Tübitak Sage2012 yılı itibarıyla ısıl pillerin ihracatına da başlamıştır.

Yaklaşık 3.000 metrekare kapalı alana sahip ısıl pil üretim altyapısı 2013 yılında faaliyete geçmiştir. İleri teknoloji otomasyon sistemlerine sahip olan bu altyapı ile Tübitak Sage giderek artmakta olan yurt içi ve yurt dışı ısıl pil taleplerini daha kısa sürelerde ve maliyet etkin şekilde karşılayacaktır.

Isıl Pil Teknolojisi

Gelişmiş silah sistemlerinin en kritik bileşenlerinden biri olan ısıl pil teknolojisidir.

Tübitak Sage tarafından tamamen yurt içi kaynaklar kullanılarak geliştirilmiş, ısıl pil tasarım, üretim ve test yeteneklerine sahip olunmuştur. Isıl piller; uzun raf ömrü, bakım gerektirmeme, kısa sürelerde yüksek enerji sağlama, zorlu çevresel koşullara dayanıklılık ve diğer avantajlı özellikleri ile, güdüm kitleri, füzeler, tapalar, akustik karıştırıcı/aldatıcılar gibi sistemlerde temel güç kaynağı olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Isıl pil teknolojisinin millileştirilmesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacı doğrultusundaTübitak Sage ve diğer Türk Savunma Sanayi Kuruluşlarınca geliştirilen sistemlerdeki ısıl pil ihtiyacının karşılanması, bu sayede milli projelerdeki yurt dışı bağımlılığın azatılması amaçlanmıştır.

Isıl pil teknolojisinde sürekli geliştirme ve iyileştirmeyi hedefleyen Tübitak Sage;

Projelerin yanı sıra bir yandan Ar-Ge çalışmaları ile yeni teknolojiler geliştirmekte, diğer yandan üretime yönelik yatırımlar yapmaktadır. 2.800 metrekare kapalı alana sahip yeni Isıl Pil Altyapısı’nın 2012 yılı içerisinde işletime alınması planlanmaktadır.Tübitak Sage bu altyapı ile, giderek artmakta olan ısıl pil taleplerini daha kısa sürelerde ve daha yüksek miktarlarda karşılamayı hedeflemektedir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...