Tübitak Sage Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstütisi

Date:

Tübitak SageTübitak Sage, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ulusal savunma sanayi kuruluşlarının belirlediği gereksinimleri karşılamak amacıyla, gerektiğinde yurtiçi ve yurtdışı kuruluşlar ile işbirliği yaparak araştırma, geliştirme çalışmaları yapmak üzere, 1972 yılında Güdümlü Araçlar Teknoloji ve Ölçüm Merkezi (GATÖM) adıyla Ankara Beşevler’de kurulmuştur. Adı 1983 yılında Balistik Araştırma Enstitüsü (BAE) olarak değiştirilmiştir. Son olarak 1988 yılında Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (SAGE) adını almış ve bugünkü yapısı ile faaliyet göstermeye başlamıştır.

Tübitak Sage, 1993 yılına kadar Ankara Beşevler’de (Bugün söz konusu yerleşke enstitü tarafından Ankara Rüzgar Tüneli olarak kullanılmaktadır) görevini sürdüren TÜBİTAK SAGE, 1993 yılında Ankara şehir merkezine 30 km uzaklıkdaki Lalahan kampüsüne taşınmıştır. Ayrıca Enstitünün Orta Doğu Teknik Üniversitesi    (ODTÜ) içinde daha önce güdüm kontrol çalışmalarını yürüttüğü bir yerleşkesi daha bulunmaktadır.

SAGE’nin temel görevi, savunma sistemlerinin temel araştırmasından ve kavramsal tasarımından başlayarak, bu sistemlerin mühendislik ve prototip üretimlerini içeren araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmektir. Projelerin çoğu ilgili sanayi kuruluşları ile ortak olarak yürütülmektedir.SAGE ulusal ortaklıklar kadar uluslararası işbirliğinin önemine de inanmaktadır ve dost ülkelerden çeşitli ortaklarla bilgi alışverişi yapmayı arzulamaktadır.

Tübitak Sage

Tübitak Sage’nin Misyonu;
Savunma Sanayiine, rekabet gücü ve katma değeri yüksek teknoloji, ürün ve hizmetleri Ar-Ge yoluyla sağlamaktır.

Tübitak Sage’nin Vizyonu;
Savunma Teknolojilerinde Türkiye’yi bağımsız kılmaktır.

Paydaşlarımız arasında,

TÜBİTAK ve TÜBİTAK Enstitüleri, Bilim, Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı, SSM (Savunma Sanayii Müsteşarlığı), MSB (Milli Savunma Bakanlığı), TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri), Kalkınma Bakanlığı, MKEK (Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu), savunma sanayii kuruluşları ve üniversiteler yer almaktadır.

Uygulamalı araştırma ve teknolojik geliştirme yapmak;

Ülke içinde bilimsel ve teknolojik esaslara dayalı, sağlıklı bir ulusal savunma sanayii oluşmasına ve geliştirilmesine katkıda bulunmak üzere uygulamalı araştırma ve teknolojik geliştirme yapmak.

Danışmanlık, test, inceleme, ölçüm

Ulusal savunma sanayii kurulmasına yönelik olarak çalışan diğer yurt içi kurum ve kuruluşlara sözleşme karşılığı danışmanlık, inceleme-ölçüm altyapı kurma hizmetleri

TÜBİTAK SAGE, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Savunma Sanayii’nin mevcut ve gelecekteki gereksinimleri için gereken özgün ürün ve hizmetleri, bilgiye ve yüksek teknolojiye dayalı ulusal Araştırma Geliştirme çalışmaları yoluyla sunar. Bu çalışmalarda müşteri memnuniyeti, ülkeye katma değer sağlanması, çalışanların sürekli gelişimi ve mutluluğu, sunulan ürün ve hizmetlerin ulusal ve uluslararası düzeyde rekabet edebilirliği ve kalite yönetim sisteminin sürekli iyileştirilmesi esas alınır.

Tübitak Sage aşağıdaki kalite ve güvenlik belgelerine sahiptir:

  • ISO 9001
  • ISO 17025 Akreditasyon (Kalibrasyon ve Test)
  • Milli Gizli Tesis Güvenlik Belgesi
  • NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesi

Ürünlerimiz ve Projeler;

Satha Atılan Orta Menzilli Mühimmat (SOM

Hassas Güdüm Kiti (HGK)

Nüfuz Edici Bomba (NEB)

Kanatlı Güdüm Kiti (KGK)

Isıl Pil

TOROS 230/260

İLETİŞİM/Bilgi Edinme

TÜBİTAK SAGE
Tel : 0 312 590 90 00
Fax : 0 312 590 91 48 – 49
Adres: Pk. 16 Mamak 06261 Ankara

KURUMSAL/Bilgi Edinme

4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu uyarınca yapılacak müracaatları değerlendirmek üzere TÜBİTAK bünyesinde aşağıda belirtilen adreste Bilgi Edinme Bürosu kurulmuştur. Posta ya da bizzat yapılacak başvurular bu adrese, faks ile yapılacak başvurular (312) 467 29 98 numaralı faksa, elektronik posta ile yapılacak başvurular ise aşağıda gösterilen formlar eksiksiz doldurularak yapılabilecektir.

Bilgi Edinme Kapsamına Girmeyen Konular:
a-) İş başvuruları,
b-) Kurum içinde benzer çalışma olmayıp ayrı bir inceleme ve özel çalışma gerektiren başvurular,
c-) TÜBİTAK’ın görevleri arasında sayılan konulardan herhangi birisiyle ilgili olmayan başvurular.

Bilgi Edinme Başvurusu Formları:
a-) Gerçek Kişiler İçin
b-) Tüzel Kişiler İçin
Başvurular ekte sunulan formlar doldurularak yapılmalıdır. Forma uygun olarak yapılmayan veya eksik doldurulan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru durumunu takip etmek için tıklayınız .

İletişim
Adres : Pk. 16 Mamak  06261 Ankara
E-posta: sage@tubitak.gov.tr

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...