Klarna, Wavy adını verdiği uçtan uca ödeme uygulamasını başlattı

Date:

Yeni bir fintech girişimi olan Klarna e-ticaret uygulaması ile iyice büyümeye devam ederken, hizmetlerini de çeşitlendirmeyi sürdürüyor. İsveçli şirket şimdi de Wavy adını verdiği uçtan uca ödeme uygulamasını başlattı.

Çerez uygulamasının patlamasının ardından, Klarna söz konusu uygulamanın arkasındaki Alman ekiple temasa geçerek bir başka fintech şirketi ile işbirliğine gitmek istedi. Fakat sonradan bu takımında bir başka uçtan uca ödeme uygulaması üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Klarna’nın projesinin arkasında bu kadar durması ise bu kadar yoğun bir rekabetin yaşandığı bir alanda hayli ilgi ilgi çekici bir durum.

ABD’de faaliyet gösteren Venmo ve Square Cash, Fransa ve İrlanda’da hizmet veren Lydia, Circle gibi uçtan uca ödeme uygulamaları piyasada mevcut. Revolut ve N26 gibi bazı fintech ürünleri de ücretsiz olarak anında para göre gönderimi yapmayı sağlıyor. Bunların haricinde iOS 11’de Apple Pay ile Apple ve Messenger ile Facebook gibi piyasanın büyük oyuncuları da hazırda var olan ürünlerine uçtan uca ödeme özelliğini eklemiş durumdalar.

İnsanların sürekli olarak yeni bir uygulama indirmekten sıkılmasını da göz önüne alan Wavy olaya değişik bir açıdan yaklaşıyor. Söz konusu uygulama ile artık sadece gönderimi yapan kişinin uygulamaya kaydolması yeterli. Daha şimdiden 31 Avrupa ülkesinde uygulama hizmet vermeye başladı bile.

Para aktarımı yapmak istediğinizde Wavy bir link oluşturuyor. Bu linki herhangi bir mesajlaşma uygulaması ile paylaşabilirsiniz. Whatsapp, Messenger, iMessage hangisini isterseniz. Alıcınız ise bu linke tıklayıp web sayfasını açabilir.

Sonrasında alıcınız gönderiyi kabul edip standart IBAN numarasını girip uygulamaya kaydolmadan işlemi tamamlayabilir. Eğer para almak istiyorsanız, karşı taraf kredi kartı veya banka kartı numarasını girecek, bu işlemde de herhangi bir hesap açmanıza gerek yok. Eğer arkadaşınız linke tıklamazsa bir süre sonra zaman doluyor gönderi yapamıyor. Ödemenize hareketli stickerlar da ekleyebilirsiniz.

Wavy en azından belirli miktarda kişinin uygulamayı indirmesini umut ediyor neticede para göndermek için her şeyden önce uygulamayı indirmek gerekiyor. Eğer ağınızda bulunan insanlar bu uygulamayı sizin gibi indirmişse mesaj uygulamalarında link paylaşmanıza gerek kalmaksızın o kişilerin listedeki isimlerinin üstüne tıklayarak para gönderebiliyorsunuz. İşte tüm bunlarla büyük bir sıçrama yapabilir.

Fakat Wavy’nin gizli silahı ise Klarna hesabına sahip herkesin hesaplarındaki ayarlardan Wavy aktive edebilmesi. Bu durum ise Klarna’nın İsveç gibi hali hazırda popüler olduğu yerlerde uygulamanın çok daha hızlı bir şekilde yayılmasının önünü açabilir.

 

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...