AMD sanal para madencilerini düşünmeden para kazanmaya devam ediyor!

Date:

AMD sanal para madencilerini düşünmeden para kazanmaya devam ediyor!

Sanal para yarışının her zaman kazananı bellidir: Sanal para üretmek için gerekli ekipmanlara sahip olan insanlar. Örneğin AMD, insanların ekran kartına olan taleplerden yararlanan bir firma. Çoğumuz bir yerde Intel’den daha kaliteli olduğunu veya daha kullanıcı dostu olduğunu savunmaktayız. Ama lakin ki öyle değildir! Her ne kadar AMD bu işlerden ciddi paralar kazansa da ekran kartı sektörünü uzun süreli bir iş olarak görmemekte. Firmanın açıkladığı verilere göre grafik kartlarından elde ettiği gelirin geçtiğimiz yıla oranla % 51 oranında arttığını göstermekte.

Her ne kadar grafik kartı üretimi AMD için ciddi bir yatırım aracı olsa da, AMD şirketi bu sektörü gelecekte bir yatırım bölgesi olarak görmüyor. Son yıllarda çıkarttığı Gaming sektörünü domine eden kartlara rağmen. Görüşme sırasında AMD CEO’su Lisa Su yaptığı açıklamalarda ekran kartı üretimini ‘ kaldıraç yatırımı ‘ olarak gördüğünü belirtmekte. ‘ kripto para üreten kartların ‘ uzun vadede yatırım aracı olduğunu ise düşünmemekte. Kendini bu işe adamış firmaların aksine, Örneğin ASUS, AMD ürettiği kartlarla istikrarlı bir performans ve gelişmiş bir teknoloji sağlamakta.

Tabi ki bu sektör en güçlü donanıma, en güçlü sisteme sahip olan kişinin kazandığı bir donanımsal gövde gösterisidir. Bu yarış bazı garip hikâyelere de sahne olmakta. Fakat şunu da unutmamak lazım ki bu hikâyeler dış kaynaklı ve doğruluğu kanıtlanamayan bilgiler. Quartz’ın raporuna göre Marco Streng adlı bir yatırımcının, Boeing 747 dolusu grafik kartını dijital madencilik tesisine gönderdiğini bildirmekte. Raporun ayrıntılarında ise bu tesisin günde yaklaşık olarak 7.2 milyon $ Etherium kazandığı yönünde. Bu rakamlar her ne kadar şişirilmiş olsa da, geleceğimizin yatırım aracının sanal para olduğunu da unutmamak gerek.

Bu konuda düşüncelerim ise şu yönde. Bitcoin piyasasının bu kadar artmasının sebebi ilk sanal para sistemi oluşu. Bitcoin’in fiyatının bu kadar yükselmesi, diğer sanal para sistemlerinin de ilerde artacağını göstermekte. İlerde torunlarınız, ‘ Dedemler zamanında sanal para alsalarmış şuanda çok farklı olurduk. ‘ klişesinin döneceği ise bir gerçek. Şimdiden iyi yatırımlar

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...