Amazon’a federal soruşturma başlatıldı

Date:

Amazon terörizm soruşturması ile uğraşıyor

Dünyanın dört bir yanından müşterisi bulunan alışveriş sitesi Amazon terörizm soruşturması geçiriyor. Bildiğiniz üzere, Amazon, 1994 yılında kurulan ve market değeri yaklaşık olarak yüz elli milyon doların üzerinde olan dünyanın en popüler ve bilinen perakende alışveriş sitelerinden biri. Amazon’un içerisinde her türden ürünün satışı var. Bunlar arasında, kitap, film, müzik, bilgisayar yazılımları ve donanımları, elektronik cihazlar yer almakta. Peki, dünyaca ünlü alışveriş sitesinin terörizm ile alakası neydi?

Amazon adlı alışveriş sitesine terörizm soruşturması başlatıldı

Dünyaca ünlü alışveriş sitesi Amazon hakkında federal soruşturma başlatıldı. Bunun nedeni olarak ise, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) hükümetinin, İran’a karşı uyguladığı kısıtlamalara uymadığı gerekçesi gösterildi. Öte yandan, ilginç olan bir diğer neden ise, Amazon’un sitesinden satış yaptığı müşteriler arasında terörizm listesinde adı geçen bir kişinin isminin yer alması oldu. Amazon sitesinin adının böyle bir şey ile lekelenmesi sonucu neler olacak bilinmiyor.

Amazon adlı alışveriş sitesine terörizm soruşturması başlatıldı

[irp posts=”18066″ name=”Amazon Dash Wand, konuşarak sipariş vermenizi sağlıyor”]

Amazon tarafından konu ile ilgili herhangi bir açıklama henüz yapılmadı. Sadece, alışveriş sitesi Amazon’un şirket sözcüsünden kısa bir açıklama geldi. O açıklamada ise, siteden alışveriş yapan bahsi geçen kişilerden yalnızca bir kişiye satış yapıldığını kabul ettiklerini belirtiyordu. Fakat, bahsi geçen kişilerden, Amazon’un satış yaptığı kişi de Amerika Birleşik Devletleri’nin terörizm ile ilgili kişiler listesinde yer alıyor.Amazon terörizm soruşturması sebebi ile bir ceza alacak mı henüz bir açıklama yapılmadı. Ama, muhtemelen büyük bir ceza alacaktır.

Amazon adlı alışveriş sitesine terörizm soruşturması başlatıldı

Amazon üzerinden adı geçen kişinin üç yüz dolar değerinde alışveriş yaptığı belirtildi. Terörizm listesinde yer alan kişinin, Amazon.com’dan çeşitli elektronik cihazlar satın aldığı da ortaya çıktı. Buna ek olarak da, Amazon ile ilgili başka bir suçlamada yer alıyor. Terörizm listesinde adı geçen kişinin yapmış olduğu bu alışveriş dışında, Amazon, başka bir grup kişiye de 1.300 dolarlık satış yapmış. Tabii, bu iddialar arasında yer alıyor. Eğer, gerçek ise, açılan soruşturma sonucunda Amazon ciddi bir ceza alacak gibi görünüyor. Ayrıca Amazon terörizm soruşturması sonucunda müşteri sayısında da maddi ve manevi olarak kayıplar yaşayabilir. Bakalım soruşturmanın sonucunda neler yaşanacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...