Microsoft Build konferansında dünyaya galebe çalma planlarını ifşa etti

Date:

Temel fikir: Her yerde Microsoft

Microsoft Build geliştirici konferansını daha yeni örtüsünden çıkardı. Konferansta ortaya çıkan ortak tema aşikar: Windows ve Cortana her yerde.

Gerek Windows’u diğer tüm cihazlarınızla bağlantılı hale getirme noktasında olsun, gerekse geliştiricilerin farklı platformlar için kodlamalarını kendi PC’lerinden yapmalarına olanak sağlayarak olsun, Microsoft teknoloji hayatımızın her noktasına kanca atmaya azimli görünüyor.

CEO Satya Nadella firmasının geleceğin bilgi-işlem dünyasına dair vizyonunun ana hatlarını belirtirken, diz üstü bilgisayar ve akıllı telefonlardan araba, forklift, termostat ve robotlara kadar tüm cihazları kombine hale getirecek bir tanımlama yaparak ilk temel düşünceyi ortaya koymuş oluyordu.

Microsoft Build Etkinliği Ana Fikir Çizelgesi

Her ne kadar ilk gün, tüketicilerden çok geliştiricilerle ilgili haberlere aracılık ettiyse de, Microsoft yakında ne tip hizmetlerin gelebileceğine dair ip uçları da vermiş oldu. Örneğin; henüz yayımlanan Cortana Skills Kit’in genel gösterimi yapımcıların, kişisel ve profesyonel hayatınızı kuşatan ses asistanı için daha fazla işlev oluşturmalarına imkan verecek.

Birinci Gün’ün temel düşüncesi aynı zamanda mesleki bölgelerin daha emniyetli hale getirebilecek olan akıllı iş ortamı takip sistemlerini ve aynı zamanda PowerPoint’te canlı konuşma tercümesi gibi özellikleri de içeren yeni Yapay Zeka becerilerini de açığa vurmuş oldu.

Fakat etkinlik bildirimlerinin ağırlıklı noktası ikinci gün, Microsoft’un Windows 10 Fall Creators Update güncellemesi ile gelecek olan yeni özellikleri ifşa etmesiyle ortaya çıktı. Clipboard, You Can Pick Up Where You Left Off ve ‘OneDrive Files on Demand’ gibi araçlar içeriğinizi, gerek telefon gerekse bilgisayar ortamında bir cihazdan diğer bir cihaza kolaylıkla taşımanıza imkan veriyor. Bu esnada Timeline’ da, iOS ya da Android, hangi cihazda olursa olsun yapmış olduğunuz işlemlerin kaydını tutarak kronolojik sırayla organize ediyor. Bir çeşit tarayıcı geçmişi gibi işlev gören bu özellik, farklı olarak tüm cihazları takip etme gibi çok önemli bir ayrıcalığa sahip. Tüm bunlar Microsoft’un kullandığınız cihazdan çok, paylaştığınız veriye olan yenilenmiş ilgi odağını yansıtıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...