Dosyalarınızı bulut servisinde depolamak, cihazlar arasında yönetmek için kullanışlı bir şeydir, eğer dosyaları kendi başınıza ya da başkaları ile birlikte kullanıyorsanız.
Bulut servislerinden bilgisayarınızı eşitlemenize ya da bir web uygulaması çalıştırmanız gerekir. Microsoft geçen Mayıs ayında hem yerel hem de OneDrive dosyalarına PC masaüstünden erişim yolunu sundu. Bu özellik, dosyalarınızı normal Windows dosyalarını kullanarak doğrudan bilgisayarınızdan çalışmanıza, böylece çevrimiçi ve çevrimiçi dosya saklama alanını birleştirme ve hard diskinizde yer tasarruf etmenizi sağlar. OneDrive Files on Demand adı verilen hizmet şu anda Windows Insiders’de sunuluyor. Otomatik güncellemeyi beklemek istemiyorsanız doğrudan indirebilirsiniz.
Dropbox, geçtiğimiz Ocak ayında Smart Sync adında benzer bir sistem duyurmuştu. Dropbox Business kullanıcıları, Dropbox’ın web arayüzünü açmaya gerek kalmadan belgeleri görüntüleme ve değişiklik yapabiliyor. Mac bilgisayarlar ile Windows sistemleri arasında da çalışıyor. Her iki hizmetin de vurucu noktası, çevrimiçi dosyaların da yerel dosyalar gibi görünmesidir. Ayrıca çevrimiçi dosyalar için depolama alanını yönetme konusunda endişelenmeniz gerekmeyecek.
Söylenenlere göre Files on Demand’ın yüklenmesi basit, hızlı ve planlandığı gibi çalışıyor. Dosyalarınızın hangileri OneDrive’da olduğunu size gösteren yeni bir durum sütunu var. Bu özellik Windows 10 güncellemesi sayesinde kullanıcılar tarafından kullanılabilir.