Microsoft, yerden tasarruf etmenizi sağlayan Files on Demand’ı Windows Insider’e getiriyor

Date:

Dosyalarınızı bulut servisinde depolamak, cihazlar arasında yönetmek için kullanışlı bir şeydir, eğer dosyaları kendi başınıza ya da başkaları ile birlikte kullanıyorsanız.

Bulut servislerinden bilgisayarınızı eşitlemenize ya da bir web uygulaması çalıştırmanız gerekir. Microsoft geçen Mayıs ayında hem yerel hem de OneDrive dosyalarına PC masaüstünden erişim yolunu sundu. Bu özellik, dosyalarınızı normal Windows dosyalarını kullanarak doğrudan bilgisayarınızdan çalışmanıza, böylece çevrimiçi ve çevrimiçi dosya saklama alanını birleştirme ve hard diskinizde yer tasarruf etmenizi sağlar. OneDrive Files on Demand adı verilen hizmet şu anda Windows Insiders’de sunuluyor. Otomatik güncellemeyi beklemek istemiyorsanız doğrudan indirebilirsiniz.

Dosyalarınızı bulut servisinde depolamak, cihazlar arasında yönetmek için kullanışlı bir şeydir, eğer dosyaları kendi başınıza ya da başkaları ile birlikte kullanıyorsanız.

Dropbox, geçtiğimiz Ocak ayında Smart Sync adında benzer bir sistem duyurmuştu. Dropbox Business kullanıcıları, Dropbox’ın web arayüzünü açmaya gerek kalmadan belgeleri görüntüleme ve değişiklik yapabiliyor. Mac bilgisayarlar ile Windows sistemleri arasında da çalışıyor. Her iki hizmetin de vurucu noktası, çevrimiçi dosyaların da yerel dosyalar gibi görünmesidir. Ayrıca çevrimiçi dosyalar için depolama alanını yönetme konusunda endişelenmeniz gerekmeyecek.

Söylenenlere göre Files on Demand’ın yüklenmesi basit, hızlı ve planlandığı gibi çalışıyor. Dosyalarınızın hangileri OneDrive’da olduğunu size gösteren yeni bir durum sütunu var. Bu özellik Windows 10 güncellemesi sayesinde kullanıcılar tarafından kullanılabilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...