Uzmanlar uyarıyor! Stres çarkı çocukların sosyalleşmesine engel oluyor

Date:

Uzmanlar, son zamanların trendi stres çarkları için uyardı

Son günlerin moda oyuncağı stres çarkı, her gün yeni bir kötü haberle gündeme geliyor. Geçenlerde yapmış olduğumuz haberde de stres çarkının tehlike saçtığını, içerisinde kötü kimyasalların ortaya çıktığını söylemiştik. Şimdi ise, uzmanlar, stres çarkının çocuklar üzerindeki kötü etkisini ortaya çıkardı.

Uzmanlar, stres çarkının, çocuklarda sosyalleşme ve iletişim kurma konusunda problemlere yol açtığını belirtti. Çarkların çocuklar üzerinde dikkat dağınıklığına ve bağımlılığına yol açabileceğini ve çocukların sosyalleşmelerine engel olabileceğini söylediler. Stres çarkları, çocuklar için oyuncak mantığıyla kullanılıyor yani onlar için stres atmaya yarayan bir araç değil. Sürekli olarak stres çarkını ellerinde tuttukları zaman, çocukta bir süre sonra ona bağımlı olma hali başlıyor. Ondan kopmakta zorlanabiliyorlar ve ilgilerini stres çarkına verdiklerinden dolayı derslerden kopmasına, eğitim düzeyinin azalmasına neden olabiliyor. Stres çarkları, ülkemizde çok yeni, hemen hemen ortaya çıkalı 2 ay oldu. Ama, stres çarkının kötü etkilerini ilerleyen zamanlarda maalesef göreceğiz. Amerika’da, stres çarkının aslında stresi arttırdığına ve dikkati dağıttığına yönelik çalışmalar var. Bu sebepten, Amerika’da ve daha sonrasında İngiltere ve Birleşik Arap Emirliklerinde stres çarkları yasaklanmıştır.

Uzmanlar, son zamanların trendi stres çarkları için uyardı

Stres çarkının zaman geçtikçe etkileri bizim ülkemizde de görülecektir. Çocuklarımız, iletişim kurmak yerine, arkadaşlarıyla oyun oynamak yerine kendi dünyasına yönelecektir. Çocuklar, sosyalleşmek yerine stres çarkı ile oynayacaktır. Çarkların bu kötü yönlerini dikkate alıp, çocuklarımızı ve de kendimizi bir oyuncağın kurbanı etmemeliyiz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...