NVIDIA’nın Max-Q dizüstü oyun bilgisayarları GTX 1080

Date:

MacBook Air boyutunda ama 4K ve VR’ye de hazırlar

NVIDIA’nın 2017 Computex açıklamalarına göre, PC oyuncuları, büyük boyutlu dizüstü oyun bilgisayarları ve masaüstü seviyesinde işlem gücü olan bilgisayarlar arasında seçim yapmak zorunda kalmayacaklar. MacBook Air boyutunda ama 4K ve VR’ye de hazırlar.
“Max-Q” olarak adlandırılan yeni bir tasarım, yeni dizüstü bilgisayarlara giriyor. Kendisinin daha öncekilerden üç kat daha ince ve diğerlerinden üç kat daha güçlü olduğunu iddia ediyor. Bir düşünün: NVIDIA GTX 1080’in gücünde ve ona ilaveten 18mm incelik, 5 pound ağırlık. Ekstra olarak oyun esnasında fişe takılı bilgisayarı sessiz ve soğuk tutmak için oyunun kare hızına ayak uydurabilen ‘WhisperMode’. Oyun keyfini doruklara çıkaracak bir sistem.

Yeni dizüstü bilgisayarlar 27 Haziran’da satışa çıkacaklar. En üst kademe seçenekleri Blade Pro’ya benzeyen ve Razer’in GTX 1060’ıyla güçlendirilmiş 4K Blade gibi mevcut ince dizüstüleri geride bırakıyor. Henüz listelenmiş belirli ölçütler bulunmamakla birlikte, resmi web sitesinde bir grafik yayımlandı. Buna göre 4K’da “AAA” başlıkları yayınlandığında GTX1060’a göre ortalama 1.8 kat daha fazla performans gösterecek. Gösterim sırasında CEO Jen-Hsun Huang, Project Cars 2’yi çalıştıran, PS4 Pro’dan %60 daha hızlı dediği beş kiloluk dizüstü bilgisayarı sundu.ASUS Rog Zephyrus, an NVIDIA Max-Q gaming laptop

NVIDIA, yalnızca “fiş, sürücüler, termal ve elektrik bileşenleri” arasında ince ve hafif olması için çalışmadıklarını ifade ediyor. Bunun yanında yazılımının güç ve ısısını dengeleyebilmek için CPU / GPU’daki ayarları ve iş yükünü en iyi duruma getirdiğini söylüyor. Bu ayarlamaları yapmak sadece oyun oynama aktivitesini kapsamaz. Genel anlamda sağlıklı ve güçlü bir dizüstü bilgisayar deneyimi sunar diyor.

Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom’tan gelen modellerin hepsi süper güçlü değiller. Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic’5 ​​ve XoticPC, GTX 1060, 1070 ve 1080 seviyeli GPU’ları içeriyor olacak Esasen Acer, Max Q yönergelerini kullanarak tasarladığı ve GTX 1080 ekran kartlarıyla gelecek Predator Triton 700 oyun dizörünü önceden açıklamıştı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...