İşte herkes için gerçekten alınabilir fiyatıyla Sion elektrikli araba!

Date:

İşte herkes için gerçekten alınabilir fiyatıyla Sion elektrikli araba!

“Şu anda tarihin en tehlikeli deneyini yapıyoruz: Herhangi bir afet olmadan atmosfer ne kadar karbondioksit ile başa çıkabilecek.” (Elon Musk)

Artan insan nüfusu da beraberinde bazı tehlikeleri getiriyor. Geçtiğimiz 20 yıllık süreçte ozon tabakasına ciddi zarar verdik. Her ne kadar güneş yaşamın temel taşlarından sayılsa da, tümüyle insanlık için var olmuş bir yıldız değil. Bize faydası olduğu kadar zararı da var. Her geçen gün dünya biraz daha kirleniyor. İşte bu sebepten dolayı insanlar artık alternatif enerji akımına yöneliyor. Hatta öyle ki geçtiğimiz süreç içerisinde Başkan Trump Almanya’yı çevreyi duyarsızca kirlettiği ( BMW ve Volkswagen araçlarının dünya karbon salınımının % 1,2’si ni oluşturması  ) gerekçesiyle ülkelerine % 35 civarında vergiyle giriş yaptıracağını söyledi. Her ne kadar bu işin arkasında siyasi meseleler olsa da, bu çevreye verdiğimiz zararın gerçekliğini değiştirmez.

İşte bu yüzden insanlar artık ihtiyaçlarını yenilenebilir enerjiden karşılamaya başladılar. Başta Japonya’da olmak üzere evlerin çoğu akıllı teknoloji ile yapılıyor. Yani doğadan aldığı enerjiyi zararsız bir biçimde kullanan evler. Her ne kadar devletlerin bu yatırımları desteklemediğini görsek te çoğu devlet elektrikli araba fikrine sıcak bakmakta. Türkiye 2018’de elektrikli arabanın seri üretime geçeceğini söyledi. İşte size bu gün alışılmışın dışında bir elektrikli araba ile geliyoruz. Bu araç temel olarak diğer elektrikli araçlardan farklı 2 özelliğe sahip. 13.200 $ civarındaki alınabilir fiyatı ve güneş panelleri ile kendini şarj etmesi.

Peki, nedir bu Sion?

Laurin ve Lona adında iki çocukluk arkadaşlarının Indiegogo projesi olarak 3 yılı aşkın süredir çalıştıkları bir elektrikli arabadır. Bütün yüzeyi güneş panelleri ile kaplı bu araç gün ışığını kullanarak şarj oluyor. Yalnız nasıl Android telefon denildiği zaman bir genelleme yapılamıyorsa aynı durum güneş panelleri için de geçerli. Geliştirilen polisentetik tek hücreli güneş panelleri ile kışın bulutlu havalarda bile arabanızı şarj etmeniz mümkün.

Ayrıca arabanın dış yüzeyi cam haricinde Polikarbonat adı verilen bir maddeyle kaplı ki bu madde çizilmeye kırılmaya son derece dayanıklı olup, camdan da hafif olması sebebiyle mevcut motor performansını büyük oranda artırıyor. Toplamda 7.5 m2’lik güneş panelleri ile aracınızı 8 saatlik süre zarfında 30 kilometre mesafe gidebilecek şekilde şarj edebiliyor. Şehir kullanımı için son derece mükemmel bir kullanım gücü veren araç, ayrıca aracın üzerindeki çıkış bölgelerinden dolayı kamp için de son derece ideal.

İşte herkes için gerçekten alınabilir fiyatıyla Sion elektrikli araba!

Sadece düşük bataryalı elektronik cihazları şarj etmek üzere tasarlandığını düşünmeyin, 2 kW çıkış gücü ile işinizle alakalı bir aleti rahatlıkla kullanabileceğiniz batarya kapasitesine sahip.

ReSono aracılığıyla servis olayı tarihe karışıyor!

Bu arabayı almayı düşünen kişilerin en çok düşündüğü kısım ise servis kısmı. ‘ Sen çarpmazsın biri gelir çarpar, ondan sonra çöp ‘ gibi düşünceler aklınızdan geçmiyor değildir. Firma online market olarak tasarladıkları ReSono web sitesi ile hasarlı parçanızın yenisini sipariş etmenizi dahası internetteki video anlatımları ile parçanızın nasıl takılacağını, yada hasarlı kısmın nasıl onarılacağını göstermekte. Her ne kadar herkes için çok kolay olsa da ‘ Ben tamir edemem ‘ ya da ‘ ben uğraşmam onunla ‘ diye düşünürseniz başlangıçtan itibaren yaklaşık olarak 20 farklı ülkede hizmet veren servisleri ile aracınızı tamir ettirebilirsiniz. Her ne kadar başlangıç ülkeleri arasında Türkiye yer almasa da, Almanların, bizim gibi dış piyasaya bağlı bir ülkeye servis açacakları kesin.

İstanbul trafiğinde doğayı solumak ister misiniz?

Aracın havalandırma alanlarına takılan bir tür yosun sayesinde dış ortamdan gelen havayı temizliyor, tozları tutuyor ve en önemlisi de arabanızın içinde daima ferah bir koku oluyor. Havadan aldığı nemle kendi kendini yetiştirebilen bitki, ayrıca ses yalıtımı ve yangına karşı da dayanıklı.

2 farklı modelden ihtiyacınıza uygun olanı seçin!

Extender modeli ile 250 km batarya kapasitesine sahip aracı 17.600 $’a alabilirsin. Dilerseniz şehir içi kullanım için Urban modelini tercih edebilir ve 120 km kapasiteli bataryaya sahip aracı 13.200 $’a alabilirsiniz.

Her ne kadar dolar kurunun 3.50 civarında seyrettiği ve 100 $’ın 1000 TL’den fazla psikolojik etki yaptığı şu günler bir şekilde bitecek. Şu anda vergisiz fiyatı 46.000 TL olsa da, 2018 model Linea’ların 80.000 TL seviyesinde olduğunu da unutmamak gerek. Ayrıca klasikleşen, dizel – benzinli araç karşılaştırmalarında diyalog ‘ uzun vadede dizel kazandırır ’ şekliyle sonuçlanıyor. Dizel aracınızla ayda 900 km mesafeyi 315 liraya giderken, bu araçla bedavaya gidebileceksiniz.

2 Comments

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...