Tesla Model S P100D tek şarj ile 1078 km yol yaptı

Date:

Tesla Model S P100D ile menzilde çığır açtı

Bildiğiniz üzere, elektrikli otomobiller hayatımıza girdiğinden beri bu araçlar için en büyük sorun mezilleri olmuştur. Fakat, elektrikli otomobillerin bu menzil sorununa karşı olan ön yargılarımızı, Tesla Model S P100D kırdı. Elektrikli otomobil Tesla Model S P100D tek şarj ile yaklaşık 1078 km yol yaparak bütün herkesi şaşırtmayı başardı.

Tesla Model S P100D ile menzilde çığır açtı

Elektrikli otomobillerde karşılaştığımız en büyün sorun olan menzil problemine karşı olan bütün ön yargılarımızı yıkan Tesla Model S P100D, İtalya’da bir ilke imza attı. Ve, herkesin ön yargısını kırmayı başardı. Tek şarj ile 1078 kilometre yol yapan Tesla Model S P100D, geçtiğimiz aylar içerisinde bir başka Model S kullanıcısının tek şarj ile yaptığı rekoru geride bıraktı. Hatırlayacağınız üzere, geçtiğimiz aylarda Model S kullanıcısının tek şarj ile 901 kilometre yol yaptığının haberini almıştık. Ama, 1078 kilometrenin yanında 901 kilometrenin artık lafı bile yapılamaz.

[irp posts=”22440″ name=”Google Pixel 2’nin netleşen görseli ortaya çıktı”]

Model S kullanıcısının tek şarj ile 901 kilometre yol yaptığı haberinin hemen ardından ise, Elon Musk’ın Twitter üzerinden attığı tweet ise bu yapılan kilometrenin az olduğunu göstermişti. Yani, bu bir rekor sayılamazdı. Çünkü, Elon Musk, Twitter üzerinden attığı twette, “doğru lastik seçimi ile 1000 kilometre üzerinde menzil yapılabilir” yazıyordu.

Tesla Model S P100D ile menzilde çığır açtı

Elon Musk’ın bu tweetinin üzerine de İtalyalı Model S sahibi, doğru lastik seçimi ile 1000 kilometrenin üzerine çıkılacağını kanıtlamış oldu. İtalyalı Model S sahibi, tek şarj ile otomobiliyle 1078 kilometre yol kat etti. Büyük bir başarıyı gerçekleştiren Model S, yaklaşık 1078 kilometre yol kat ederken 98.4 kWh enerji tüketti. Normal şartlarda ise, elektrikli otomobil Model S, 300 Wh/mi enerji tüketmektedir. Gerçekten, çok iyi bir başarı elde edildi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...