Uzmanlar uyarıyor! Güneş kremi deyip de geçmeyin

Date:

Güneş kreminizi seçerken dikkat edin

Malum yaz ayları geldi çattı… Temmuz ayına giriş yaparken de sıcakların daha da artış göstereceği söyleniyor. Bu yağmurlu, serin havaların yerini sıcak, nemli havalar alacak. Ve, uzmanlar, güneş kremi sürmeden dışarı çıkmanın sakıncalarından bahsetmeye başladılar. Hepsi hemen hemen, güneş kremi seçerken bireylerin dikkat etmesi konusunda uyarılarda bulunuyorlar. Bence de, bu durum, gerçekten de özen gösterilmesi gereken bir durumdur. Güneşin zararlı ışınlarından korunmak sağlık açısından ve cildimiz için oldukça önemli bir husustur. Ve, sizinde bildiğiniz gibi piyasada çok fazla güneş kremi var ve bu da bizleri hangisini alacağımız konusunda zorluyor. Bir güneş kremini seçmek için dikkat etmemiz gereken noktaları sizler için araştırdık.

Güneş kreminizi seçerken dikkat edin

Güneş kreminizi seçerken öncelikle dikkat edeceğiniz ilk şey, güneş koruma faktörü olmalıdır. Uzmanların tavsiyesi, cildiniz için 30 güneş koruma faktörünü seçmeniz yönünde. Güneş kreminizi her gün mutlaka kullanmanız gerekiyor. İkinci önemli nokta ise, aktif bileşenler. Aktif bileşenleri %7 olan kremleri tercih edin. Uzmanlar, Helioplex, Avobenzene or Parsol 1784 gibi maddelerin diğer aktif bileşenlerden fazla olmasını tavsiye etmiyorlar. Üçüncü dikkat edilmesi gereken nokta, fiziksel engelleyici. Ana aktif içeriklerinin yanı sıra, güneş kreminin fiziksel engelleyici de içermesine dikkat edin. Aktif içeriklerin bulunduğu listeye göz atın.

Doğru ve etkili bir güneş kremine sahip olmak istiyorsanız, bu üç noktaya dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Ancak, tabi ki de, cildinize en uygun güneş kremini bulmak için, uzmanların önerdiği şey, bir cilt doktoruna danışmanız yönündedir. Sıcaklar gelmeden tedbirinizi alın derim. Güneş kremi deyip de geçmeyelim!

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...