Twitter, Periscope’u medyaya açıyor

Date:

Facebook Live ile mücadele sürüyor

Geçen yıl profesyonel kamera desteği ve GoPro ekleyen Twitter, Periscope’un sıradan bir selfie platformunun ötesinde bir şey olduğunu göstermişti. Sosyal ağ şimdi ise aynı platformu yerel uygulamalarının ötesine genişletmeye hazır. Firmanın blog sayfasında bugün yapılan bir gönderide Twitter mühendisi John Boiles “Periscope Yapımcı API’si” nin resmi yayınını hakkında duyuru yaptı. Bu API, harici cihazları ve üçüncü parti uygulamaları doğrudan Twitter’da yayın yapmaya imkan veriyor.

[irp posts=”11634″ name=”Twitter ‘Canlı Yayın’ için Yapımcı API’si yayınladı”]

Periscope Producer halihazırda PBS NewsHour ve Bloomberg gibi medya varlıklarınca kullanılabiliyor. Fakat daha sıradan insanlar için API’nin yayını, Twitter’ın mevcut alt yapısı üzerinde ekstra özellikler ekleyecek daha güçlü üçüncü taraf canlı yayın uygulamalarını görmeye başlayacağımız anlamına geliyor. Livestream’s Mevo kamerası gibi örneğin çoklu kamera kurulumunu ve canlı yapım özelliklerini kopyalayabilen donanımlar, Periscope’la olduğu gibi Facebook Live ile de uyumlu hale getirildiler. Daha ileri seviyedeki canlı yayın yapımcıları için (örneğin Wirecast ve Switchboard Cloud) artık yapım ve yayında Periscope’u Facebook, YouTube, Twitch, Twitter ve diğer platformlara aynı anda dahil edebilecekler.

Periscope, yeni özelliklerin avantajlarından faydalanabilecek mevcut işletme ortaklarının bir listesini yayınladı. Diğer geliştiriciler buraya tıklayarak beta programda yer almak üzere başvuruda bulunabilirler.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...