Twitter ücretli üyelik uygulaması getirebilir

Date:

Tweetdeck Premium

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Twitter ödeme yapılarak üye olunabilecek premium versiyon yapmayı tasarlıyor. Twitter, popüler uygulaması Tweetdeck’in ücretli versiyonunu oluşturmak istiyor. Bu karar, kullanım için üyelik ücretleri ödenmesi olasılığını arttırabilir. Ki bu da firmanın kendi stratejisinden ve aynı zamanda diğer bütün büyük sosyal medya firmalarının stratejilerinden büyük bir sapma anlamına geliyor.

[irp posts=”11660″ name=”Twitter, Periscope’u medyaya açıyor”]

Twitter da rakipleri gibi reklam üzerinden para kazanmak istiyordu. Fakat Facebook ve Facebook’a ait olan Instagram gibi, reklam gelirlerinden kara dönüştürecek yeterince para kazanamadı.

Artan kullanım oranına ve fanatik Donald Trump gibi kullanıcıların attıkları mesajlara olan ilgiye rağmen site hala para kaybediyor.

Bu nedenle firma, bir çok kişinin halihazırda sitede gezinmek için kullandıkları Tweetdeck’in yükseltilmiş bir versiyonu üzerinden para kazanmayı düşünebilir. Tweetdeck büyük oranda profesyonellerin kullandığı bir uygulama ve tüzel ya da şirket hesapları kullananların ilgilenecekleri çoklu hesapları çalıştıran ve mesajları zamanlayan araçları içeriyor.

Firma sözcüsü Brielle Villablanca Perşembe günkü bir açıklamasında Twitter’ın yeni ve daha zenginleştirilmiş  bir Tweetdeck versiyonuna gösterilecek ilgi oranını tespit etmek için çalışma yürüttüklerini kaydetti.

Sözlerine devamla : “İnsanların Twitter deneyimleri hakkında görüşlerini edinmek ve ürün yatırım kararlarımızı daha iyi tanıtmak için düzenli olarak kullanıcı araştırması yürütürüz. Böylece Tweetdeck’i profesyoneller için daha da değerli kılmanın yollarını da keşfediyoruz” dedi.

Twitter’ın tüm kullanıcılardan ücret talebinde bulunacağına dair bir işaret yoktu bu açıklamada.

Araştırma çalışması bilgisini daha önce Twitter üzerinde New York Times’la ilişkili bir gazeteci sızdırmış, Tweetdeck’in premium versiyonunun nasıl görünebileceğine dair ekran görüntülerini göndermişti.

Bu versiyon pazarlamacılar, gazeteciler, profesyoneller ve toplumumuzdaki diğer kişilerin dünyada neler olup bittiğini daha çabuk bulmalarına yardımcı olacak daha etkin araçlar kapsayacak olabilir şeklinde bir mesajı içeren ekran görüntüleri @andrewtavani hesabından gönderilmişti.

Açıklama bu versiyonun reklamsız olabileceğini de belirtiyordu.

Microsoft Corp.’ın LinkedIn birimi gibi diğer sosyal medya firmaları halen daha fazla içeriğe ve veriye ulaşma olanakları sunan ücretli versiyonlar için üyelik uygulamasını yürütüyorlar.

Geçen yıl finans piyasalarında Twitter’ın satılacağı ile ilgili spekülasyonlar da yapılmıştı fakat somut bir teklif görülmemişti.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...