Ispanakta kalp hücresi dokusu yetiştirildi

Date:

Yeşil bitkilerde kalp hücresi kültürü

Gelecekte kalp hücresi oluşturmaları için egzotik materyallere başvurmak zorunda kalmayabilirsiniz. Bilim adamları, ıspanak yapraklarını insan kalbi hücrelerinin işlevi için çiftliklere çeviriyorlar. Ekip ıspanağa deterjan çözeltisi pompalayarak işe başladı, ve sonra ıspanağı bitki hücrelerine ayırdı. Daha sonra bunu büyük oranda selülozdan yapılma hayaletimsi bir kabuğa dönüştürdü. Sonraki aşamada yeni hücreleri beslemek için sıvıları ve mikroskobik boyuttaki kabarcıkları sebzenin boşaltılmış damarları içerisinden göndererek kalp hücrelerini kalan yapı üzerinde kültürlenmeye bıraktılar.

[irp posts=”9182″ name=”Bilim Adamları kanı gençleştirmek için hücreleri yeniden programlıyor”]

Sonuç itibariyle kalp dokusu oluşturmak için güvenilir ve ideal bir yatak oluşturulmuş oldu. 3D baskı gibi mevcut kalp hücresi oluşturma yaklaşımları, hücreleri yetiştirmek için gereken oldukça karmaşık bir damar ağının kopyalanması için yeterince iyi değiller. Ispanak hali hazırda bu sisteme sahip. Aynı zamanda selüloz biyolojik olarak uygun olduğunda, kalp hücreleri ile bulundukları yer arasında gerçekleşebilecek olası ters tepkiler için endişe etmeniz gerekmez.

Bu tip her araştırmada olduğu gibi bu araştırma da uygulamaya aktarılmadan önce uzun bir süreç gerektirecek. Fakat eğer tutarsa, kalp hastaları için uygun fiyatlı ve ekolojik bir yedek doku yetiştirimi söz konusu olabilecek. Bu metod, vücuda ait diğer nakiller için de uygulanabilir. Araştırmacılar, ağaç yapısının kemik üretiminde faydalı olabileceğini öne sürüyorlar. Bu metod halen maydonoz, tüylü fıstık kökü ve tatlı pelin bitkisine uygulanmış durumda. Mesele teknik güçlükleri aşmaktan çok, uygulama alanları bulmakta.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...