Microsoft arttırılmış gerçekliği sıradan gözlüklere aktardı

Date:

Gözlük boyutunda holografi

Holografik olarak pazarlanan teknolojilerin bir çoğu aslında öyle değiller. Buna HoloLens de dahil. Gerçek holografi, lazerle yapılmış 3 boyutlu bir resim gerektirir. Dolayısı ile bu tip bir resmi gözünüze takabileceğiniz bir şeyin içine yerleştirmenin bir anlamı yoktur. Fakat Microsoft bu noktada önemli bir aşama kaydetmiş. Firmanın araştırmacıları, sıradan bir gözlüğün camlarına oturan lensleri olan göze yakın, gerçek anlamda bir hologram geliştirdiler. Aynalar ve hologram etkisini sağlamak için gerekli olan silikon üzerindeki sıvı kristal, çerçeve içine oturtuluyorlar. Dışarıda kalan tek şey, aparatın elektronik bölümü. Normalde sağlanan bu uygun boyut, işe yaramaz resim çıktısı ortaya çıkarırdı. Fakat, bu tasarımla holografik projektörde yapılan ayarlamalarla her bir pixele kadar ayrıntıları okumak kolay hale gelmiş.

Teknoloji devi aynı zamanda hologramların üretimiyle ilgili sorunları da ele almış. Ekip, gözle takip işleminin sağladığı avantajı ve GPU ile güçlendirilmiş algoritmaları kullanarak yüksek çözünürlüklü hologramları gerçekçi odaklama ve görüntü ayarlama fonksiyonları ile birlikte, gerçek zamanlı olarak üretmeyi başarmış. Astigmatlığı ya da diğer görme sorunlarını telafi etmek için gözlük takmanız gerekmiyor.

Microsoft yapılan bu cihazın firmanın bu alandaki donanım planlarına işaret etmediğini de belirtiyor. Bununla birlikte bu teknolojinin karşı karşıya olduğu bazı ciddi sorunlar da var. Harici elektronik kullanımının gerekliliğinin yanında bu gözlükler yalnızca monoskopik resim üretiyorlar. Stereoskopik resim başlı başına bir sorun. Yine de hepsini bir araya getirdiğimizde gün boyunca rahatça takabileceğiniz gerçek bir holografik ekranınız olmuş olacak. Doktor, tasarımcı ya da oyuncu da olsanız, boynunuzdan aşağı sarkan ağır bir gözlük yerine, bu hafif tasarımla arttırılmış gerçeklik dünyasına dalış yapabilirsiniz.

 

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...