İşte, tüm zamanların en iyi 10 komedi filmi

Date:

Dünyanın en komik filmi olan 10 komedi filmini sizler için derledik

Tüm zamanların en iyi komedi filmleri hangileri dersiniz? Komedyenler, aktörler, yönetmenler ve yazarlardan en sevdikleri komik filmleri paylaşmalarını istedik. Ve, eskisinden, yenisine dünyanın en komik filmi olan 10 komedi filmini sizler için derledik. Bakalım, listemizde sizin de izleyip kahkahalara boğulduğunuz filmler var mı! Eğer yoksa da, mutlaka listemizde dikkatinizi çekecek filmleri izlemenizi tavsiye ederiz.

  1. Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan (2006)

Yönetmen: Larry Charles

Oyuncular: Sacha Baron Cohen, Ken Davitian

Dünyanın en komik filmi - Borat

Dünyanın en komik filmi listesindeki Borat, ana yurdu Kazakistan’ı terk edip Amerika’da, Amerikan halkının yaşamına dair bir belgesel çekmek için yola düşer. Amerikan kültürünün krizleri arasında gerçek insanlarla karşılaşır. Bu gerçek insanlardan aldığı tepkiler oldukça güçlüdür. Bazı durumlarda, röportaj yaptığı kişiler, onun ırklar ve insanlar hakkındaki garip düşüncelerini Batı’lı insanın düşüncelerinden ayrılmaktadır. Her ne kadar iyi bir komedi filmi olsa da, ırkçılık gibi düşünceler de filmde işlenmiş.

  1. Monty Python and the Holy Grail (1975)

Yönetmen: Terry Gilliam, Terry Jones

Oyuncular: Terry Gilliam, Terry Jones, John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Michael Palin

Dünyanın en komik filmi - Monty Python and the Holy Grail

Filmde, kral ve onun şövalyeleri, gökten gelen bir emir ile kutsal kasenin peşine düşerler. Bu kutsal kaseyi bulmak için önlerine çıkan bütün tehlikelere göğüs gererler. Terry Gilliam zihninin en yüce örneklerinden biri olan ve tüm zamanların en komik ekiplerinden biri olan Moty Pyton ekibinin kutsal kaseyi arama yolculukları dünyanın en komik filmi arasına girmeyi başarmıştır.

  1. Team America: World Police (2004)

Yönetmen: Trey Parker, Matt Stone

Oyuncular: Trey Parker, Matt Stone

Dünyanın en komik filmi - Team America: World Police

Film’de, dünyayı terörist tehditlerden korumakla görevli Team America ekibi, Paris’de bir grup teröriste saldırır. Ekipten bir kişi ölünce yerine ünlü tiyatro oyuncusu Gary çağrılır. Görevi, oyunculuk yeteneğini kullanarak Kahire’de ki bir terörist grubuna sızmaktır. Dünyanın en komik filmi listesinde 8. Sırada yer almayı başarmıştır.

  1. Withnail & I (1987)

Yönetmen: Bruce Robinson

Oyuncular: Richart E.Grant, Paul McGann, Richard Griffiths

Dünyanın en komik filmi - Withnail & I

İki arkadaş, bir kenar mahalledeki evlerinde sefalet içinde yaşamaktadır. Yaşadıkları ortamdan, uyuşturucu satıcılarından ve İrlandalı bir adamın yaptığı tacizden uzaklaşmak için Withnail’in gay amcası Monty’nin kır evine giderler. Ve, kurtulduklarını zannederken, başlarına daha çok şey gelir.

  1. The Jerk (1979)

Yönetmen: Carl Reiner

Oyuncular: Steve Martin, Bernadette Peters

Dünyanın en komik filmi - The Jerk

Filmde, Navin, zenci bir aile tarafından evlatlık edinilmiştir. Bir gün hayatı öğrenmek için evi terk eder. Ve, başına gelmedik olay kalmaz. Dünyanın en komik filmi listemizde 6. Sırada yer alan film, komedi sahneleri ile dolu. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederiz.

  1. Groundhog Day (1983)

Yönetmen: Harold Ramis

Oyuncular: Bill Murray, Andie MacDowell

Dünyanın en komik filmi - Groundhog Day

Filmde, Phil Connors adında bir spiker vardır. Ekranlarda samimi kişiliği ve eğlenceli yüzünü gösterir fakat ekranlar olmayınca kendini beğenmiş ve kibirli bir kişiliğe bürünür. Spiker, Pensilvanya’nın kırsal kasabalarından birine, Groundhog Day etkinlikleri için gönderilir. İstemeye istemeye de olsa, görevi icabı bir gün katlanmak zorunda kalır. Ancak, oradayken bir kar fırtınası başlar ve tüm yolları kapatır. Phil, orada kalmak zorunda kalır. Ertesi sabah uyandığında ise, Phil, zaman döngüsüne yakalanmıştır. Nefret ettiği o günü tekrar tekrar yaşamak zorunda kalır.

  1. Annie Hall ( 1977)

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Woody Allen, Diane Keaton

Dünyanın en komik filmi - Annie Hall

Film, ünlü komedyen Alvy Singer ile Annie Hall isimli ünlü şarkıcının ilişkisinin neden sonlandığının sorgulamasıyla başlar. Alvy’nin, Annie ile garip olan ilişkilerinin konu edinen komedi filmi, tüm zamanların en iyi 10 komedi filminin arasından 4. Sırada yer almayı başarmıştır.

  1. Monty Python’s Life of Brian (1979)

Yönetmen: Terry Jones

Oyuncular: Graham Chapman, John Cleese, Michael Palin

Dünyanın en komik filmi - Monty Python’s Life of Brian

Filmde, Brian adında bir bebek, İsa ile aynı gecede doğar. İngiliz komedisinin en çok tartışmalara yol açan filmidir. İsa ile aynı gece doğan köylü bir çocuğun uzun hikayesini anlatan film, 3. Sırada yer almayı başarmıştır.

  1. Airplane! (1980)

Yönetmen: Jim Abrahams, David Zucker, Jerry Zucker

Oyuncular: Leslie Nielsen, Robert Hays, Julies Hagerty

Dünyanın en komik filmi - Airplane

Film, tüm havaalanı felaket filmlerini kendine model alan ve onların klişeleriyle dalga geçen bir filmdir. Ve, tüm zamanların en iyi komedi filmi listesinde 2.sırada yer almayı başarmıştır.

  1. This Is Spinal Tap (1984)

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Christopher Guest, Rob Reiner

Dünyanın en komik filmi - This Is Spinal Tap

1982 yılında Spinal Tap isimli efsanevi İngiliz metal grubu, Amerika’da bir geri dönüş turnesine çıkmaya karar verirler. Bu turne aynı zamanda film yapımcısı olan Marti DeBergi adındaki bir adam tarafından düzenlenmektedir.

DeBergi’nin amacı gerçek bir grupla turneye çıkarak onlar hakkında gerçek görüntülerden oluşan, sahne öncesi ve sonrası yaşadıklarını anlatan bir belgesel çekmektir. Bu süreçte ekibin başına gelmeyen kalmaz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...