Microsoft HomeHub, Google ve Amazon ile rekabet edecek

Date:

Microsoft HomeHub, Google ve Amazon ile rekabet edecek

Muhtemelen çoğunuz sesli-rehber şeklinde kişisel yardımcınız olarak hizmet veren iki rakip cihaz Google Home ve Amazon Echo’yu duymuşsunuzdur. Mayıs ayında Google I/O etkinliklerinde Google Home ‘dan bahsedilmişti, nihayetinde Google Pixel basın konferansı öncesinde Google Home hoparlörleri ABD’de 129 dolardan satışa çıkardı.

Google Home’dan daha uzun süredir pazarda olan Amazon Echo ile Google Home’un yakında biraz rekabet edebileceği düşünülüyor. Yeni bir rapora göre Microsoft, hem Google Home hem de Amazon Echo ile rekabet edebilmek için HomeHub ile pazara girmeye hazırlanıyor. Microsoft HomeHub’ı gelecek Windows 10 güncellemelerine dahil etmeyi planlıyor. The Verge’ye göre, HomeHub temel olarak tüm Windows 10 bilgisayarlarında çalışacak ve istediğiniz zaman Cortana’yı kullanmanıza izin verecek bir özellik olacak.

Cortana nedir ?

Cortana, Windows 10 da sesli yanıt alabildiğiniz kişisel asistan olarak çalışır. Cortana takviminizi yöneten, haberleri takip eden, dosyaları bulan, hava durumu, trafik bilgisi, finans bilgileri gibi birçok konuda bilgi verebilen, sizinle sohbet eden ve hatta size fıkra bile anlatabilen kişisel asistan olarak çalışır. Cortana’yı ne kadar çok kullanırsanız deneyiminiz de o kadar kişiselleşir.

Rapora göre HomeHub Randevuları planlayabilmeniz, uygulamalar başlatabilmeniz, sesinizi kullanarak çeşitli verilere erişebilmeniz gibi Google Home’a benzeyen bir ton işlevsellik içeriyor. Dolayısıyla, HomeHub özelliği PC’nin işlevselliğini bir şekilde geliştirmeye yönelik. Bunun yanı sıra kişisel asistan olarak da kullanılıyor. Bu durumda artık HomeHub, Google Home ve Amazon Echo ile doğrudan rekabet edebilecek üçüncü taraf donanıma dahil edilebilir; ancak bunlar halen söylentiler olduğu için neler olacağını görmek için önce Microsoft tarafından tüm bilgilerin verilmesini beklemek akıllıca olacaktır.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...