Chipolo’nun cihazlarıyla eşyalarınız artık kaybolmayacak

Date:

Artık sizde teknolojiyi kullanarak kaybettiğiniz eşyaları bulabileceksiniz

Siz de sürekli anahtar, telefon, cüzdan gibi eşyalarınızı kaybediyorsanız bu ürün tam size göre.

Bu ürün Bluetooth ile akıllı telefonunuza bağlanarak kayıp eşyalarınızı bulmanızı sağlıyor. Birçok çeşidi bulunan bu cihazların çoğu anahtarlığınıza veya çantanıza takmak için uygun bir dizayna sahip.

Chipolo adındaki bu firma piyasadaki en ince ve ses getiren cihazın kendilerine ait olduğunu iddia ediyor.

Plus, Clip ve Sticker olmak üzere firma 3 cihaz sunuyor. Bunların hepsi eşyalarınızı bulmanız için takip cihazına ping göndererek yüksek ses çıkaran ortak uygulamalar kullanıyor.

Her bir takipçi standart Bluetooth mesafesi olan 60 feet (18 metre) mesafeye sahip. Ancak Bluetooth mesafesi dışındaysanız, geniş bir GPS ağı kullanarak diğer insanların takip cihazlarının aracılığı ile sizin eşyalarınızı da bulabiliyor.

Bu üç model dizayn açısından birbirinden az da olsa farklı. Plus modeli genellikle anahtarlık ve çantalara takılıyor. Chipolo’nun en ince takip cihazı olarak gösterdiği Clip ise, kredi kartından birazcık daha kalın ve cüzdanlar için dizayn edilmiş. Sticker modeli de bir kameranın yan kısmına veya bir güneş gözlüğüne monte edilebiliyor.

Chipolo’nun bu takip cihazlarının olumsuz yanı ise bataryaları. Plus ve Wallet modelleri 12 aya kadar dayanıyor ancak bataryalar kullanıcı tarafından değiştirilemiyor. Onun yerine cihazı Chipolo’ya gönderiyorsunuz ve yeni bir ürünü yarı fiyatına alıyorsunuz. Sticker ise modeli Wattup denilen Energous’un ürettiği wireless şarj teknolojisine sahip.

Chipolo Plus 25$ gibi makul bir fiyata satışa sunuldu. Clip modelinin fiyatı henüz netlik kazanmadı ancak bahara çıkacağı duyuruldu. Sticker’ın ise yıl sonuna yetişmesi bekleniyor.

CES 2017’den gelen en yeni haberleri takip etmek için buraya tıklayın.

Ali İlterhttps://teknoformat.com/author/ali
Bilgi teknolojileri yöneticisi, Teknoloji ve Teknolojik gelişmeler, her zaman ilgisini çekmiştir. Teknolojik araştırma ve geliştirme konusunda uzmanlığıyla ekip lideridir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...