Apple Pencil 2, Mart ayında ortaya çıkacak

Date:

Apple, iPad Pro’nun yeni modelleriyle birlikte Apple Pencil 2’yi Mart ayında gösterime sunacak.

Gelecek iPad Pro güncellemeleriyle ilgili mevcut bazı söylentiler vardı fakat bu söylenti ikinci nesil Apple Pencil ile ilgili ilk olma özelliğini taşıyor.

Apple Pencil 2 rivayetleri

Apple Pencil 2’nin geliştirimiyle ilgili söylentiler Çin mikroblogging websitesi olan Weibo’da belirdi. Aynı sitede Apple’ın Asya’daki tedarik zincirinden alınan bildirimlere göre söz konusu aksesuarın bahar ayında geleceği de söyleniyor.

Sitede aynı zamanda Apple Pencil 2’nin Mart ayında Apple tarafından düzenlenecek olan, iPad Pro modellerinin bir sonraki jenerasyon modellerinin temel odak noktası olacağı bir etkinlikte gösterime sunulacağı belirtiliyor.

Weibo’dan gelen rivayetlerin güvenilirlik derecesi bilinmiyor fakat Apple’ın yeni iPad Pro modellerini yayınlayacağı iddiasında bulunan bazı bildirimler dahilinde şunu söylemek mümkün; firma, aynı zamanda tabletlerin imza aksesuarını da güncelliyor olacak.

Olası Apple Pencil 2 Özellikleri

Apple Pencil 2’nin kullanımda olmadığı süreçlerde emniyetle saklanması için iPad Pro’ya tutturulmasına imkan veren manyetik bir sistem özelliğine sahip olacağı söyleniyor. Aksesuarın Smart Cover tabletinde olduğu gibi iPad’e aynı yolla tutturulacağı belirtiliyor.

Apple tarafından patenti alınmak üzere daha önce başvurusu yapılan ve Apple Pencil’la benzerlik taşıyan bir cihaz, gelecekte Pencil’a da uygulanabilecek olan özellikleri açığa çıkarıyor.  Patent, Apple Pencil’a uyarlanacak olan ve kullanıcıların farklı sensörlere sahip aksesuar uçlarını değiştirmelerine imkan veren donanımlar üzerine yoğunlaşıyor. Her bir uç farklı cinste fırça, kalem ve diğer araçların işlevini görecek.

Ek olarak patent, Touch ID vesilesiyle parmak izi algısı özelliğinin yanında, silgi görevi görecek olan ve Apple Pencil’ın diğer ucuna oturtulacak bir sensörün varlığına işaret ediyor.

Apple tarafından başvurusu yapılan diğer bir patent, el işaretlerini algılayabilen ve böylece kullanıcıların bunları komut girişi olarak kullanabilmelerini sağlayan, Apple Pencil aksesuarı boyunca yerleştirilmiş olan dokunmatik sensörleri de detaylandırıyor.

Aynı zamanda daha önce Apple’ın, bu aksesuarın daha geniş bir yazılım dizisiyle birlikte çalışmasını sağlamayı da içerecek şekilde, yeni iPad Pro’nun özellikleriyle daha uyumlu olacak bir entegrasyon üzerinde çalıştığı da bildirilmişti.

Bununla birlikte bu özelliklerin hiç biri henüz ikinci nesil Apple Pencil için doğrulanmış değil.  Dolayısı ile aksesuarın güncellenmiş versiyonu için merakla beklemekte olan kullanıcıların, Apple Pencil 2’nin sahip olacağı özelliklerle ilgili olarak Apple’ın resmi açıklamasını beklemekten başka seçenekleri olmayacak.

Yeni iPad Pro Söylentileri

Apple Pencil’ın partner’ı olan iPad Pro ile ilgili en güncel söylentilerden biri, tablet zincirindeki yeni 10.9 inch modelde Home tuşunun olmayacağına dair. 10.9 inch iPad Pro’nun hemen hemen hiç çerçevesi olmayacak fakat mevcut 9.7-inch iPad Pro’nun toplam büyüklüğünü kapsayacak.

Bir çok bildirimden sonra gelen bir diğer rivayet, Apple’ın 2017’de özellikle iPad Pro’nun 9.7-inch ve 12.9 inch modelleri ile henüz piyasaya çıkmayan 10.9-inch modellerini güncelleyecek üç modelini piyasaya süreceğine dair.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...