Google Play Store 4K bir tanıtıma hazırlanıyor.

Date:

4K TV Ultra High Definition Nedir ?

4K TV, Ultra-High Definition (UHD) 4K UHDTV’yi önce pratik anlatalım;
Full HD ekranda 2 Milyon piksel vardır 4K ekranda ise 8 Milyon piksel vardır. Bunun anlamı izlediğimiz her içeriğin daha detaylı görünmesidir. Film yada futbol maçı izlerken bir insanın yüzündeki beneği bile görebilmemizi sağlar. Ekrana ne kadar yaklaşırsak yaklaşalım pikselleşme göremeyiz. Dolayısıyla eski ekranlarda belli bir mesafeden izleme zorunluluğu da ortadan kalkmış durumda. Kısacası 4K  Ultra-High Definition ekrandaki içerikten inanılmaz bir ayrıntı hissi ile görüntüleme alabilirsiniz.

4K TV Ultra High Definition alırken dikkat !!!

samsung

 4K TV Ultra High Definition Nedir ?  

3840×2160 piksel (UHD) Ekran Çözünürlüğü
Ekran çözünürlüğü, televizyon ekranında kaç adet pikselin (renk hücresi) bulunduğunu ifade eder.
Daha detaylı görüntü için 1920’ye 1080 çözünürlüğe sahip Full HD televizyonların 4 katı, 3840’a 2160çözünürlük sunan UHD TV’ler, günümüzde uygun fiyatlarla satın alınabiliyor.

Ancak bazı markalar uygun fiyatlı UHD TV’lerde 4K yerine 3K çözünürlüklü televizyonları tüketicilerle buluşturuyor. Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu gelişmekte olan ülkelerde 4K diyerek satılan ancak 3K çözünürlük sunan televizyonlar, olması gerekenin aksine yalnızca 2880’e 2160 çözünürlük veriyor.

rgb
Bu da yüzde %25 daha az adette piksel içermesi Bu da yüzde %25 daha az adette piksel içermesi anlamına geldiği için bu TV’leri, UHD (4K) televizyon olarak adlandırmayı imkansız kılıyor.
rgb

Digital Europe (UHD) organizasyonu , “Piksel” ekranın aynı renk alanı ve aynı parlaklık ölçeği görüntüleme yeteneğine sahip, asgari resim çözünürlüğü elemanı olarak kabul edilir. Piksel”, ya da “Çözünürlük” anlamına gelen, yatay ve dikey hücre sayısı, RGB alt-piksellerinin sayısıdır. (RGB: Kımızı,Yeşil ve Mavi renk hücreleridir) . Bunların dışında RGB(Kırmızı-Mavi-Yeşil) olmayan herhangi bir renk hücresi bu sayıya dahil edilmemelidir.

RGBW dizilimi ile panellerde üretilmektedir. RGBW panellerde yukarıdaki görselde de net bir şekilde görülebildiği için W (Beyaz) hücre standart düz dizilime sahip olmadığı için net, keskin bir görüntüyü üretmekte başarısız olmaktadır.

Geçmişten günümüze çözünürlük standartları.
640×480 (480i/p) Standart definition.
1280×720  (720i/p) High definition.
1920×1080’e (1080i/p) Full high definition.
4K TV, Ultra-High Definition (UHD) 4K UHDTV, 2160 piksel ile Full HD 1080 pikselin iki katı, 3840×2160 çözünürlük ile 8.1 MP’lik görüntü alınabiliyor.
Google, Play Store haberimize geri dönelim.
Google Play Store 4K içeren bir tanıtıma hazırlanıyor.
Web kullanıcıları küçük bir film kümesinde 4K seçeneklerini Google, Play Store’da görmeye başladı. ‘Beşinci Element’ ve ‘Elysium’ gibi birkaç başlık, hem Play Store’da hem de Play Filmler ve TV uygulamalarında yeni bir UHD katmanı gösteriyor.
‘Star Trek: Beyond’ gibi diğer filmlerin filmleri 4K etiketini gösteriyor ancak kiralamak istediğinizde hata mesajı çıkıyor
UHD kiralama maliyeti 7,99 Dolar standart HD fiyatının 3,99 Dolar veya 2,99 Dolarlık SD’ye göre daha pahalı.
Tabiki Google, Play Store kullanıcıları 4K UHDTV’ye sahip ise bu filmleri izleyebilir.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...