Alexa artık Huawei Mate 9’da

Date:

IoT cihazlarının uzaktan kullanım imkanı artıyor

Amazon, Alexa’yi diğer bir çok platforma yayarak kanatlarını biraz daha genişletmeye çalışıyor. Alexa’nın dijital ses asistanı olduğu bir akıllı telefon doğal bir seçenek olurdu. Nitekim Amazon bunu gerçekleştirmek için Huawei ile birliktelik yaparak Alexa’yı Huawei’nin mevcut üst düzey phablet’i ‘Huawei Mate 9’ a uyarladı.

[irp posts=”8905″ name=”Huawei 360-derece VR kamerasını tanıttı”]

Bu birliktelik CES 2017 esnasında Ocak ayında duyurulmuştu. Ve şimdi Huawei Alexa uygulaması olarak mahsulünü verdi. Uygulama, Amerika’daki Huawei Mate 9 kullanıcılarının telefonlarına kablosuz bağlantı üzerinden yapılacak güncelleme ile indirilecek. Alexa’nın, Amazon Echo üzerinden en çok kullanıldığı yer Amerika. Bu adımla kullanıcılar Alexa kullanımını sadece Echo üzerinde değil, aynı zamanda cep telefonları üzerinde de kullanabilir olacaklar.

Alexa’yı Mate 9 üzerinde kullanmak, Echo’yu kullanarak edindiğiniz kolaylıkların bir çoğunu telefonunuza taşıyacak. Evde kullandığınız otomatik işlemler (ışıkları, termostatı, kilitleri, fanları, fıskiyeleri ve diğer IoT cihazlarını açıp kapamak gibi işlemler) artık Mate 9 cihazınız üzerinden yapılabilecek. Tabii Amazon’a ulaşarak alışveriş yapmak da daha kolay hale geldi. Ve aynı zamanda yiyecek siparişi vermek.

Amazon Alexa’nın başkan yardımcısı Steve Rabuchin “Yürüyüş halinde iken yalnızca seslenmek suretiyle günlük işlerini kolayca yapabilmelerine yardımcı olacak Alexa’yı, Huawei Mate 9’a getirmekten heyecan duyuyoruz” dedi. Rekabet seviyesi giderek artan bir pazar olan dijital ses asistanı pazarında Alexa gibi iyi bir ürüne sahip olduğunu ispatlamış olan Amazon, çok sayıda çalışmayla cazibe kazanmaya çalışacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...