Apple, Steve Jobs sonrası yenilikçi dokunuşunu kaybetti

Date:

Aslında, Apple’ın cihazları her zaman devrim niteliği taşıyordu; örneğin, ilk seri üretim orjinal Mac’ler ile birlikte gelen fare gibi. Apple’ın iMac, iPad, iPod ve iPhone’un insanların teknolojilerini kullanma biçimini değiştirdiğini de belirtmeliyiz. Maalesef, yıl 2017’ye geldiğinde Apple dokunulmazlığını kaybetmiş görünüyor.

Yenilik

Apple’ın teknoloji dünyasının yeniliklerden vazgeçtiğini söylemiyoruz, sadece Apple’ın onun arkasında olmadığını söylüyoruz. Diğer şirketler Apple’ın yerini aldı ve bunda oldukça başarılı bir iş çıkardı. Örneğin Amazon, yalnızca vokal komutlarla kontrol edilebilen Echo hoparlörü ile pazarı yakalamayı başardı.

Microsoft ve Samsung, on yıldan beri tablet ve akıllı telefon kategorisinde Apple’a karşı rekabet ediyor. Sorun, Apple’ın sözü geçen şirketlerle mücadeleyi kaybetmeye başlamış olması. Microsoft’un Surface Pro 4 doğrudan iPad Pro’yu, Samsung’un Galaxy S8’i akıllı telefon pazarını ve iPhone 7’yi geçersiz kılıyor.

Steve Jobs

Önceki Apple CEO’su Apple’ın teknolojik ilerlemelerinden sorumlu olarak kabul edildi, hayatını kaybetmesinin ardından insanlar Apple’ın güçlük çekip çekmeyeceğini merak ediyordu. Tim Cook, Steve Jobs’ın pozisyonuna geçti fakat biliyoruzki aynı şey değil. Tabiki Steve Jobs Apple’ın CEO’su olduğunda hiç kimse Apple’dan neler bekleyeceğini bilmiyordu.

Kültür Değiştirme

Aslında Apple çalışanları, Steve Jobs’ın 2011’de hayatını kaybetmesinden bu yana şirket kültürünün tamamen değiştiğini bildiren raporlar gösteriyor. Steve Jobs ile çalışan bir Apple çalışanı olan Bob Burrough, Jobs’ın Apple teknolojilerini yenilemek için herkesi farklı yollar aramaya zorladığını iddia etti. Bob Burrough ayrıca “Hepimiz aynı hedef doğrultusunda çalışıyorduk” dedi.

Tim Cook’un Apple’ı doğru yolda tuttuğunu ve böylece yenilikçi Apple ürünlerinin tadını çıkarabildiğimizi umuyoruz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...