WWDC 2017: watchOS geliştirmeleri fitness ve Siri’ye odaklanıyor

Date:

Donanım uyumluluğu

Apple yapmakta olduğu watchOS güncellemelerinde hız kesmiyor. Apple, gerek görüntü, gerekse birkaç temel özellik üzerinde yatığı yeniliklerle watchOS 4 ’ü tanıttı. Bu yeniliklere saat ekranı da dahil edilmiş. İlk olarak belirtmek gerekirse, güncellemeleri otomatik olarak gösteren, Siri destekli yeni bir saat ekranı olacak. Örneğin, işe gitmek üzere yola çıktıysanız, trafik bildirimleri alabileceksiniz. Kendinizi genç hissediyorsanız aynı zamanda kaleidoscope ve ‘Toy Story’ ara yüzlerini de kullanabileceksiniz.

Aynı zamanda fitness de büyük değişikliklere uğradı. Aktivite uygulaması ile aylık uygulamalarınızı görebilecek, daha basit ‘Quick Start’ özelliği kazanan Workout ile de havuz yüzme egzersizleriniz için otomatik ayarlamalar yapabileceksiniz. Uzun süreli egzersizler yapan biriyseniz, kendinize özel kalp atışı algoritmalarını da kullanabileceksiniz. Bağlı jimnastik cihazı kullanıyorsanız, artık çift yönlü veri transferlerini kullanabileceksiniz. Böylece bilgilerinizin Schwinn ve StairMaster gibi benzeri cihazlarla da uyumlu olup olmadığını kesinleştirebiliyorsunuz. Eğer müziksiz işe başlayamayanlardansanız, günlük koşuşturmaca arasında otomatik olarak çalacak müzik listesi de seçebileceksiniz.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

Sözün özü, her yerde bir sürü yenileme gerçekleştirilmiş. Apple saatin gövdesini kullanımı daha kolay olacak şekilde dikey şekilde yeniden tasarlamış. Müzik uygulaması da daha görsel bir görünüm kazanmış ve aynı zamanda otomatik arka plan eşleştirme fonksiyonu getirilmiş. Core Bluetooth cihazlarının desteğiyle donanım uyumluluğu da ince elenip sık dokunmuş. Örneğin ‘glikoz göstergesi’ Apple Watch ile kolayca eşleşebilecek.

WatchOS 4 önümüzdeki son baharda ücretsiz güncelleme olarak sunulacak. WatchOS 3’te gerçekleşen yenileme kadar geniş çaplı bir yenileme söz konusu değil. Geçen yıl yapılan yükseltmeler, daha çok temel ara yüz sorunlarının çözümüne dönüktü. Şimdi ise o zamandan bu yana edinilen tecrübelerin daha da iyileştirilmesi hedefleniyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...