Apple’ın iPhone’da kullanacağı yeni teknoloji devrim niteliği taşıyor

Date:

Kablosuz şarj cihazı: Wi-Fi modem

Apple kablosuz şarj işleminde devrim yapmayı amaçlıyor olabilir. Uzun zamandır firmanın yeni çıkacak öncü iPhone modeli için şarj cihazı ve kablolarını devre dışı bırakacak yeni bir kablosuz şarj teknolojisini uygulamayı düşündüğü konuşuluyordu.

Henüz teknolojinin nasıl çalışacağını tam olarak bilmiyoruz fakat ‘Apple Insider’ ın ortaya çıkardığı patent başvurusu puzzle’ın başka bir parçasına işaret ediyor olabilir. Yapılan patent başvurusu Apple’ın kablosuz şarj ile ilgili olarak yapmış olduğu birkaç yönteme dair açıklama getiriyor, fakat bunlardan belki de en ilginç olanı bir telefonun Wi-Fi modemden elektrik alabilecek olması.

Modem esasen daha uzun mesafede şarj etme imkanını beraberinde getirecek ikili polarizasyon ve frekans anteni taşıyacak. Böylece gün boyunca evinizde gezinirken telefonunuzu da şarj etmiş olacaksınız.

Tabii bu sadece bir patent başvurusundan ibaret. Apple tarafından firmanın bu tip ya da daha farklı bir teknoloji konusunda işlem yapmakta olduğuna dair yapılmış resmi bir açıklama henüz yok. Belki de yapılan bütün söylentiler bütünüyle yersiz ve iPhone’da hiçbir şekilde kablosuz şarj mekanizması bulunmayacak.

Patent başvurusunun diğer bir bölümü Apple’ın şarj işlemi için diğer hücresel noktaları ve hatta uydu sinyallerini kullandığını gösteriyor. Fakat Wi-Fi modem tekniği en akla yatkın olanı.

Umarız Apple’ın uygulaması sadece kablosuz bir şarj cihazından biraz daha iyi bir şey olur. Ortaya çıkacak ürünün gelecek birkaç yıl boyunca yapacağımız şarj işleminin nasıl olacağını ortaya koyacak kapsamlı bir çalışma olacak gibi görünüyor. Energous gibi firmalar insanlar evlerinin içerisinde gezinirlerken cihazlarının şarj edildiği kablosuz şarj teknolojilerinin gösterimini yapmışlardı. Energous bu işlem için Wi-Fi modem kullanmamıştı. Bunun yerine belirli uzaklıklardan enerji ışınlayabilen bir dizi istasyonlar kullanılmıştı. Örneğin; masa üstü kullanıma münhasır kısa-mesafe seçeneğinin yanında uzun-mesafe tabanlı seçenekte cihaz,  4.5 metreye kadar enerji salınımı yapabiliyor.

Apple’ın teknolojisinin Energous’inki gibi olup olmayacağını bekleyerek göreceğiz fakat söylentilere göre Apple iPhone için Energous ile işbirliği yapacak.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...