Bir çocuğa sorulabilecek en tehlikeli bu soruyu asla sormayın!

Date:

Büyüdüğünde ne olacaksın?

Büyük ihtimalle bu soru pek çoğumuza çocukken soruldu. Ya da sizler etrafınızdaki pek çok çocuğa hatta kendi çocuklarınıza bile bu soruyu sordunuz. Büyüdüğünde ne olacaksın? Bu soru bundan sonra herkesin iki kere düşünerek bir kere bile sormaması gereken bir soru.

Fakat uzmanlara göre bu soru çok tehlikeli özellikle çocuklar söz konusu olduğunda…
Genç Avustralyalılar Vakfı CEO’su Jan Owen geçtiğimiz hafta Sidney’de düzenlenen bir eğitim toplantısında konuştu. Ortak sorunun “muhtemelen genç bir kişiye bugün sorabileceğin en kötü soru” olduğunu söyledi. Ve muhtemelen hiç bir zaman tekrar herhangi bir çocuğa yöneltilmemesi gerektiğini ifade etti. Bayan Owen, çocukları bu şekilde sorgulayanlarımızın onlar hakkında hiçbir sorumluluk üstlenmediğini sözlerine ekledi. Bir çocuğun kariyer ihtimalini bu şekilde sorgulamaya anne babası dahil hiç kimsenin bir hakkı bulunmadığını bilmesi gerekiyor.Büyüyünce ne olacaksın?

Günümüzde meslekler ve onların sürdürülebilirliği değişiyor. Çocuklar profesyonel anlamda gelecekte yapacakları işi bilemezler ve bu soru onları bir baskı altına sokabilir. Bir çocuğa gelecekte ne olacaksın, ne iş yapacaksın gibi sorular hiç gerçekçi olmadığı gibi çocukları etkiler. Çocukken bir çocuk genel anlamda etrafındaki meslek gruplarından kişileri görür ve hayranlık duyar. Annesine çok düşkün olan bir çocuğun anne, doktor olan babasına düşkünlüğü olan bir çocuğun baba ya da doktor olacağım demesi kaçınılmazdır.

Çocukluğundan beri doktor olacağım diyen bir çocuk, ergenliğinde ve meslek seçimi dönemi geldiğinde zihin karmaşası yaşaması kaçınılmazdır. Bu karmaşa onu oldukça kötü psikolojik durumlara sokabilir. Genç Avustralyalılar Vakfı, bugün 15 yaşındaki birinin hayat boyu boyunca beş farklı sektörde 17 işi bulabileceğini ortaya koyan yeni araştırmalar yayınladı.
Geçen hafta düzenlenen EduTech konferansında sunulan Yeni İş Zihin Raporu, 10 iş yerinden 7’sinin önümüzdeki 5 ila 10 yıl içinde bozulacağını söyledi. Gelecekte dönüşümlü olacağını ve okumaya devam eden gençlerin yüzde 60’ının varolması muhtemel olmayan geleneksel işlere hazırlandığını da belirtti. Yani bundan 10 yıl önce gözde olan meslekler yavaş yavaş kaybolmaya yerine yenilerini bırakmaya başlayacak.

En kötüsü ne biliyor musunuz? Kimse bu öğrencilere amaçladıkları işlerin zaman içinde değişeceğini söylemiyor. Yani çocuklara büyüyünce ne olacaksın sorusunu sormak yerine onu doğru bir gelecek planı yapma konusunda yönlendirmek daha doğru.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...