Bitcoin ve Ether fiyatları tüm zamanların rekorunu kırıyor

Date:

Olumsuz tablolar olumlu etkide bulunuyor

Hem Bitcoin, ve hem de Ether fiyatları şu anda tarihinin en yüksek noktasında işlem görüyorlar.

Coindesk’in ‘fiyat endeksi’ne göre bugün 1 bitcoin’i 1.343$’a alabiliyorsunuz. Ortalama haftalık yüzde 6’lık, aylık ise yüzde 34’lük bir artışa tekabül ediyor.

Ether fiyatlarına gelince, işler daha da ilginçleşiyor. Bir Ether şu anda 64.04$ civarında. Ki bu da geçtiğimiz haftaya göre yaklaşık %24’lük bir artışa denk geliyor.

Ether fiyatları ile bitcoin fiyatları bir şekilde birbirleriyle bağlantılılar zira bir çok kişi bitcoin’e karşı Ether takası yapıyor. Fakat bu haftanın Ether için neden bu denli iyi geçtiğini açıklamıyor bu.

Bitcoin hala ölçeklenebilirlik sorunları yaşıyor. Görünen o ki bitcoin hissedarları işlemleri hızlandırmak ve işlem masraflarını düşürmek için temel bir bitcoin protokolü hazırlayarak bazı iyileştirmeler yapma noktasında anlaşamıyorlar. Ve tabii bunun sonucunda da bitcoin’i almak bu denli pahalı, transferi de bu denli yavaş oluyor.

Fakat farkına vardığımız bir şey var: Dünyada kötü haberler peyda olunca fiyatlar yükselişe geçiyor. Örneğin Donald Trump Kuzey Kore hakkında tweetler yazdığında bunun kripto dövizleri olumlu etkileme şansı doğuyor.

Tersine olarak fark ettiğimiz bir başka şey daha var: Fransa’daki seçimin ilk turunun sonuçlarından sonra fiyatlar yine yükselişe geçti. Marine Le Pen’in ikinci oluşu,  Dolar ve Euro gibi tipik para birimleri için olumlu bir işaret anlamına geldi.

Bir çok şey Çin’deki makro-ekonomik kurallara bağlı olduğu için bu piyasa değişimlerini tahmin etmek hala zor. Fakat mevcut politik görüntüden bir çok kişi endişe duyduğu için kripto para birimlerinin zannedilenin aksine güvenli bir yatırım aracı olarak göründüklerini söyleyebiliriz.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...