Canlı TV rekabetinde yeni adım

Date:

Canlı TV pazarı kızışıyor

Dish’in canlı TV servisi olan Sling TV yeni Cloud DVR özelliğini ‘İlk Bakış’ erken erişim programı dahilinde daha fazla kullanıcıya sunuyor. DVR ilk olarak Aralık ayında açıklanmış fakat bu ana kadar Roku kullanıcıları için özel beta modundaydı.

Özellik daha çok standart bir DVR gibi çalışıyor fakat kayıtları yerel bir donanım cihazında saklamak yerine bulut servisinde online olarak saklanıyor.

Göründüğü kadarıyla bulut-tabanlı depolamanın en iyi yönü, genişletilmiş paket için ödeme yaptığınızı göz önünde bulundurursanız, programlar için depolama alanı aşımı gibi bir durumla karşılaşmayacaksınız.

[irp posts=”9495″ name=”Google canlı yayın Televizyonu : YouTube TV”]

Bununla birlikte Sling TV sınırsız depolama ya da farklı depolama kapasiteleri sunmuyor.

Bunun yerine ‘İlk Bakış’ müşterileri 50 saat ek depolama için fazladan aylık 5 dolar ödeme yapıyorlar. Programlarda kullanım tarihi kısıtlaması yer almıyor. Kapasitenin dışına çıkıldığında diğerleri için yer açabilmek amacıyla izlenen en eski kayıtlar öncelikli olarak siliniyorlar.

Buna ek olarak bilindik DVR’ların aksine Sling’in ‘Cloud DVR’I aynı anda çoklu program kaydı yapmanıza olanak tanır. Böylece çakışmalardan kaçınmış olursunuz. Maalesef sistem her kanal için kullanılabilir değil zira Dish ve yayıncılar arasındaki görüşme hakları buna imkan vermemekte.

DVR’a erişmek için kullanıcıların ilk olarak ‘İlk Bakış’ programına kaydolmaları gerekiyor.

Sling TV müşterileri Amazon cihazlarını kullanarak ‘İlk Bakış’ ile Cloud DVR’ı, daha önceki Roku beta kullanıcılarıyla birlikte ilk kez deneyebilecekler.

Cloud DVR’a erişim ‘İlk Bakış’a katılmanın beraberinde getirdiği faydalardan yalnızca biri. Firma bu kullanıcıların diğer yeni özelliklere de erken erişim sağlayabileceklerini söylüyor. Bunlar arasında seyrederken kayıt yapma, gelecekte daha fazla kanal kaydı yapabilme, kayıtları koruma imkanı ve kayıtlı serileri klasörler altında gruplandırma gibi özellikler yer alıyor.

[irp posts=”6194″ name=”BitTorrent’in canlı TV uygulaması Android’e geldi”]

Bununla birlikte Cloud DVR birkaç platform üzerinde destekleniyor olmakla birlikte ilk erişim hakkını kazanmak için ‘İlk Bakış’ kullanıcıları katılımı sağlamak için bir ‘Amazon’ cihazına sahip olmak zorundalar (Ya da halihazırda Roku özel beta programına kayıtlı olmalılar).

Sling TV yönetici ürün çalışanı Ben Weinberger “Bazı müşterilerimizin 30.000 isteğe bağlı başlıkları seyretme eğiliminde olduklarını da biliyoruz. Onların kullanmadıkları özellikler için ödeme yapmalarını da istemiyoruz. Diğer OTT sağlayıcıları herkesin Cloud DVR’ı yüksek fiyatlarla almaya zorlarlarken Sling TV eğlence deneyimleri üzerinde kontrol sağlama ve seçim yapabilme imkanını sunmaya devam ediyor” dedi.

DVR’ı daha geniş tabanlı olarak çalıştırma girişimi, canlı TV pazarının ısınmaya başladığı bir anda geldi. AT&T’nin DirecTV NOW ve YouTube TV uygulamalarını da içeren daha önceki girişimler de rekabeti arttırdı. AT&T’nin servisinde DVR seçeneği şimdilik bulunmuyor fakat yöneticiler bu özelliğin yol haritası üzerinde bulunduğunu söylediler. Bu arada firma YouTube TV’ nin depolama alanı kısıtlaması olmadan DVR desteği ile çalışacağını söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...