COMSOL Multifizik tam olarak ne işe yarar?

Date:

“COMSOL Multifizik nedir?

Comsol bilim ve teknoloji çevrelerinin ilgilendiği bir simülasyon uygulaması olan COMSOL Multifizik’i bir video aracılığıyla ilk kez 2013’te yayınlamıştı. Peki, COMSOL Multifizik Nedir? İlk ağızdan bu yeni simülasyon uygulamasının detaylarını öğrenmek için haberimizi okumaya devam ediniz. Haberimizde kendi resmi sitesinden (bağlantıya tıklayarak videoyu izleyebilirsiniz) yayınlanmış olan uygulama videosunun Türkçe’ye çevirisi aşağıdaki gibidir:

COMSOL tam olarak nedir? COMSOL, gerçek dünya uygulamaları düşünülerek tasarlanmış bir çeşit simülasyon ortamıdır. Elbette ki tüm simülasyonun belirlenen amacı, gerçekte gözlemlenen etkilerin mümkün olduğunca taklit edilmesidir. Mühendislik ya da bilimsel bağlamda olmaları gereklidir. Bunu gerçekleştirebilmek için çoklu fizyolojiye ihtiyaç vardır. İlgilendiğiniz şeyleri içeren bilimsel modelleri kapsaması gerekir. Bunlardan bazıları: akustik, elektromanyetik, kimyasal reaksiyonlar, mekanik, akışkan akışı ve ısı transferi gibi modellemelerdir. Gerçek dünya tüm bu etkileri içerdiğinden, simülasyon ortamınızda da bulunmalıdırlar. COMSOL’un sunmaya çalıştığı şeyde budur. Uygulamayı bilim insanlarnıı ve mühendisleri günlük işlerinde daha üretken hale getirmek için kullanılabilen, kullanımı kolay bir arayüz içerisinde yapıyoruz. COMSOL sayesinde mühendisler daha iyi kalitede ürünleri daha hızlı ve daha az maliyetle tasarlıyorlar. Bilim adamları ise keşiflerini detaylandırıyorlar. Doktorlar yenilikçi tıbbi tedaviler geliştiriyor, eğitimciler öğrencileriyle bağlantı kuruyorlar. Böylece liste uzayıp gidiyor. COMSOL kullanıcılarının gelecekte, gerçek dünyada büyük etki yaratan simülasyonlar üreteceğinden ve sizlerin de onların ortaya çıkardıklarından oldukça etkileneceğinizden emininiz.Simulation of fluid flow and chemical transport in a micromixer. Shown is the fluid velocity field and species concentration.

COMSOL, bilim ve teknik alanına şimdiden oldukça etkili katkılarda bulunacağa ve adından sıkça söz ettireceğe benziyor. COMSOL kullanıcıları bundan böyle yaptıkları çalışmaların simülasyonları daha ince bir şekilde detaylandırabiliyor. Herhangi bir ifadeyi, kullanıcı tanımlı bir şekilde fiziksel ifade modeline sokma kabiliyeti COMSOL kullanıcılarının, diğer simülasyon yazılımlarında olmayan bir özelliği. Oldukça başarılı ve ilham veren çalışmalara şahit olacağız gibi görünüyor.Meshing: The meshing methods of COMSOL Multiphysics includes free tetrahedral mesh, swept mesh, and boundary layer mesh. The picture shows the mesh of a flow simulation using higher-order elements.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...