Dört tekerlekli uçan araba AirQuadOne’a sahip olabilirsiniz

Date:

Dört tekerlekli uçan araba AirQuadOne

Günümüzde, sürücülü araçlardan sonra sürücüsüz araçlar geliştirilirken, şimdi de uçabilen araçlar geliştiriliyor. Teknolojinin hızına yetişemez olduk. Her gün bir yeni haberle karşımıza çıkıyor. Neva Aerospace, Paris Havacılık Fuarında dikey iniş ve kalkış yapabilen kişisel bir araç konsepti sunacak. Görenleri hayrete düşüreceği şimdiden belli oluyor.

Neva Aerospace, bu uçabilen araca AirQuadOne adını verdi. AirQuadOne, elektrikle çalışan bir araç olacak ve 914 m’lik maksimum mesafeye ve 80 km/sn’lik hıza ulaşabilecek. Peki bu konsept aracın şarjı ne kadar gidecek? Akıllara gelen ilk sorulardan biri de bu. Konsept aracın tam şarjı ile yaklaşık 20-30 dakika seyahat edilebilecek. Sizce, uçan bir araç için kısa bir seyahat süresi mi?

Dört tekerlekli uçan araba AirQuadOne

Araç toplamdan 500 kg ağırlığında ve ağırlığının 100 kg’ını sadece bataryası oluşturuyor. Elektrikli araç şarj istasyonlarındaki direkt kablo bağlantısı ya da endüksiyon donanımı ile uyumlu olacak. Öte yandan, biten batarya çıkarılabilir olacak yani, biten bataryayı çıkarıp yerine dolu bataryayı takabileceğiz. Neva Aerospace’in planları içerisinde iki farklı versiyonunu yapmak var. Hem insanlı hem insansız olarak. Konsept aracın gövdesi ise, geri dönüştürülmüş karbon fiberden yapılacak. Bakalım, önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...