Facebook donanıma yönelik çalışmalarını yakında açıklayabilir

Date:

Arttırılmış gerçeklik çalışmanın iskeletini oluşturuyor

Facebook donanım-odaklı Building 8 planını başlattığında her çeşit sorunun türemesine sebebiyet vermişti : orada ne yaıyorlar ve ne zaman ilk meyvelerini verecek bu çalışma? Detaylara vakıf olmak için daha fazla beklemeniz gerekmeyebilir. Business Insider’a konuşan kaynaklar sadece Bulding 8’in ne yaptığıyla ilgili değil, fakat aynı zamanda sonucu ne zaman görebileceğinizle ilgili geniş bir bakışa sahip olduklarını iddia ettiler. Bildirildiği kadarıyla ekip dört gelişmiş teknoloji projesi üzerinde çalışıyor ve Nisan ayında düzenlenecek Facebook F8 konferansında önemli bir rol oynamak üzere bekletiliyor. Diğer bir deyişle bu gizli çalışmanın bazı bölümleri birkaç hafta içerisinde açığa çıkarılabilir.

Buna dair bazı ip uçları yakın geçmişte su yüzüne çıkmıştı. Beyin-okuyucu teknolojinin olduğuna dair söylentiler mevcut. Ve son zamanlarda yapılan işe alımlar bir tip drone geliştirimine işaret ediyor (mevcut internet drone projesi ile ilgisi olup olmadığı bilinmiyor). Bununla birlikte diğer ipuçları oldukça yeni. Bunlardan biri arttırılmış gerçeklik üzerinde yoğunlaşabileceği yönünde. Diğeri ise Stanford’dan bir kardiyoloğun liderliğinde geliştirilen erken aşamalı medikal cihaz geliştirimi ile ilgili.

Bulding 8’in lideri eski Googler ‘Regina Dugan’ arttırılmış gerçeklik projesine dair bir ip ucu da vermiş olabilir aslında. Zira fazla uzun zaman önce değil, Dugan çok uzakta olan insanlarla tam anlamıyla irtibat kuramamaktan şikayet eden iki gönderi yayınlamıştı bir blog’da. Ve aynı zamanda ‘donanımsal gelişmelerin’ bu sorunun çözümüne yardımcı olabileceğine dair ‘optimistik’ olduğunu da belirtmişti. Belki de diğerlerinin de odada olduklarını hissettiren arttırılmış gerçeklik sistemiydi sözü edilen.

Firma henüz hiçbir konuda doğrulama yapmadı, dolayısı ile bütün bunları doğru olsalar dahi şimdilik biraz temkinli karşılarsak iyi olacak. Geliştirme ekipleri program zamanlarını kaçırabilirler, ya da bütün projeyi iptal edebilirler. Burada bir gerçek varsa o da şu ki ; Facebook, sadece VR üzerine odaklanmayan, çoklu ürün donanım firması olmaya doğru büyük bir adım atıyor.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...