Facebook, profil fotoğraf hırsızlığını engelleyen bir özelliği test ediyor

Date:

Koruma seçeneğini aktif ettiğinizde başka birisi artık sizin resminizi kaydedemez.

Facebook, Hindistan’da profil fotoğrafınızı kimin ne amaçla aldığını gösteren yeni bir araç test etmeye başladı. Hindisyan’da yaşıyorsanız Haber Akışını ziyaret edip “profil resmini koru” seçeneğini görebilirsiniz. Koruma seçeneğini aktif ettiğinizde başka birisi artık sizin resminizi kaydedemez. Ayrıca Android bir cihazdan ekran görüntüsü de alamaz. Arkadaş listenizde olmayan kullanıcılar, etiketleme ayarlarınıza bakılmaksızın profil resminizde kendisini ya da başkasını etiketleyemez.

Facebook, kullanıcılarını profil resmi hırsızlığı derdinden kurtarıyor. Korumalı resmin fark edilmesi için resmin etrafında mavi bir çerçeve ve bir kalkan görünüyor. Resme Hint tekstil tasarımları oluşturmak için bir illüstratör ile birlikte çalışılıyor çünkü insanlar kalıplarla döşenmiş görüntüleri kaydetmeye daha az meyilli.

Koruma seçeneğini aktif ettiğinizde başka birisi artık sizin resminizi kaydedemez.

Ülkedeki bazı kadınlar, Facebook’un 2 milyar kullanıcısı tarafından görülecek olan bir resmi paylaşmaktan kendilerini rahatsız hissettirdiğini söyledi. Daha sonra güvenlik ekibi tarafından bu deneysel özelliğin hazırlanmasına karar verildi. Kadınlar fotoğraflarını kötü niyetli kişiler tarafından ele geçirilip hoş olmayan hatta ahlak dışı yerlerde kullanılabilecek olmasından ya da kendi resimlerini sahte bir profilde görülmesinden korkuyor. Sebepler sadece bununla sınırlı değil, liste uzayıp gidiyor.

Bütün bunlar herkesin başına gelebileceğinden Facebook bu özelliği bütün dünyaya sunmayı düşünüyor. Facebook bugün  yaptığı açıklamada, Asya ülkelerinden edindikleri tecrübeleri diğer ülkelere de çok yakında getireceklerini söyledi.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...