Facebook’tan aileleri endişelendirecek çalışma

Date:

Snapchat’i devredışı bırakma girişimleri. Bölüm: n

Snapchat genç topluluk arasında hakimiyetini sürdürmeye devam ederken Facebook’ da gençlerin kendi iletişim uygulamalarını kullanmalarını sağlamaya dönük daha aktif rol olma çabaları sürüyor. ‘The Information’daki bir rapora göre Facebook uygulamasındaki bir kod, yeni ve yayınlanmamış ‘Talk’ adlı uygulamaya işaret ediyor. Söz konusu kod, gençlerin konuşacakları kişileri belirleyen ebeveyn kontrolünü aşmaya dönük bir yapı içeriyor.  Kodda “Talk, kişi listenizi bütünüyle kontrol edebileceğiniz bir mesajlaşma uygulaması” deniyor. Koddaki diğer bir satır, çocukların Messenger’da aileleriyle konuşacakları durumunu ortaya koyuyor. Bir başka satır ise gençleri cezbetmeye hedefleyen ek özelliklere işaret ediyor.  Kodda bulunan bir yorumda “Çocuklar Talk’taki ilham verici araçları kullanarak oyun oynamayı ve aileleriyle ve arkadaşlarıyla eğlenceli maskeleri paylaşmayı çok sevecekler” deniliyor.

[irp posts=”14971″ name=”Siz siz olun, 2018’den önce Bluetooth cihaz almayın!”]

158 milyon günlük kullanıcısı olduğu belirtilen Snapchat hala lider konumunda. Gençler, Snapchat’teki kaybolan resim özelliklerini Facebook’un sahibi olduğu WhatsApp, Instagram Hikayeler ve hatta Facebook’un kendisinden bile çok daha fazla kullanıyorlar.

Koda göre 13 yaşından büyüklerin kullanımıyla sınırlandırılacağı olası olan Talk uygulaması Facebook profili gerektirmeyecek. Bu yönüyle de daha çok aileleri cezbediyor. Ailelerin kontrol edebildikleri çocuklara yönelik bir uygulama, çocuklarıyla birlikte kullanma rahatlığında beraberinde getiren bir özellik. Fakat Talk, yakın bir zamanda Snapchat’in yerini alırsa, onlar açısından endişe verici olacak. Facebook’un ana uygulamasındaki bu kod, bu tip bir uygulamanın yayınlanacağı anlamına gelmiyor tabii. Facebook ise konu ile ilgili herhangi bir yorum yapmadı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...