Facebook’un yapay zekâsı yanlışlıkla kendi dilini oluşturdu

Date:

Facebook Yapay Zekâ Araştırma Laboratuvarı araştırmacıları, chatbotları iyileştirmeye çalışırken son zamanlarda beklenmedik bir keşif yaptı.

Yani “dialog agents” adı verilen bu botlar kendi dillerini oluşturabilir türden chatbotlar.

Mekanik öğrenme algoritmalarını kullanarak, “dialog agents” konuşma becerilerini güçlendirme girişiminde bulunarak özgürce sohbet etmeye bırakıldı. Botlar bir süre sonra, daha önce düzenlenmiş normlardan sapmaya başladı ve bunu yaparken de tamamen yeni bir dilde iletişim kurmaya başladı. Bunu herhangi bir insan girdisi olmadan yaptı. Dil açısından çoğunlukla anlamsız kelimeler kullandı. Fakat yapay zeka, eğer fırsat verilirse, yeni bir şey oluşturmak için senaryodan sapmaya başlayabilir.

Facebook Yapay Zekâ Araştırma Laboratuvarı araştırmacıları, chatbotları iyileştirmeye çalışırken son zamanlarda beklenmedik bir keşif yaptı.

İnsanlarla daha iyi sohbet etme girişiminde bulunarak, chatbotları bir adım daha ileriye götürdü ve kendi tarzıyla daha iyi iletişim kurdu. Ve ilginç olan sadece bu da değil. Araştırmacılar bu chatbotları kurnaz bir tartışmacı olarak görüyor. Botlar, tartışmayı öğrendikten sonra, bu görüşmelerin sonucunu iyileştirmek için mekanik öğrenimi ve gelişmiş stratejileri baz aldı. Botlar ,zaman geçtikçe konu üzerinde oldukça ustalaştı ve daha sonraki bir aşamada ise tartışma esnasında sahte bir madde belirledi. Mükemmel konuşmalar olmasa da bulgular gösteriyor ki bu yapay zeka için büyük bir sıçrama.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...