FBI, Rusya ve Trump arasındaki ilişkiyi araştırıyor

Date:

Birinci ağızdan teyid

FBI Yöneticisi James Comey bugün ‘House Intelligence Committee’ toplantısında yaptığı açıklamada Trump kampanyası ve Rus hükümet ajanları arasındaki olası bağları da içeren 2016 seçimlerinde Rusya müdahalesi ile ilgili devam eden bir soruşturma olduğunu teyid etti. Soruşturma, seçimlerden bu yana yaygın olarak bildiriliyordu fakat bu, büronun halka yapmış olduğu ilk açıklama olma özelliği taşıyor. Normalde büro, devam eden soruşturmalarla ilgili teyid edici ya da reddedici beyanlarda bulunmaz.

Comey komiteye “Adalet Bakanlığı’nca, karşı istihbarat görevimizin bir parçası olarak FBI’ın Rus hükümetinin 2016 başkanlık seçimlerine müdahale çabalarını soruşturduğunu teyid etmekle yetkilendirildim” dedi ve “ve bu soruşturma aynı zamanda Trump kampanyası ile Rus hükümeti ile ilişkili olabilecek kişiler arasındaki tüm bağlantıların içeriğini; kampanya ile Rusya’nın girişimleri arasında herhangi bir koordinasyon olup olmadığını soruşturmayı da içeriyor” diyerek sözlerine devam etti. Yöneticiye göre soruşturma, geçen yılın Temmuz ayından bu yana devam ediyor.

Clinton’ın kampanyasındaki yetkililerin e-posta adresleri çalınmış ve 2016 yılı kampanyası süresince sızdırılmıştı. Trump ise bu girişimleri seçim boyunca desteklemişti. Ulusal İstihbarat direktörü Ocak ayında bu faaliyeti Rus ajanlarla irtibatlandırmıştı. Trump’ın sırdaşı Roger Stone ilişkinin açıklığını küçümser tavırlar sergilerken, bu olaylarla ilgili olarak sorumlu tutulan hackerla özel olarak görüşme yaptığını da itiraf etmişti.

FBI yöneticisi Comey araştırmanın detayları hakkında kongre üyelerine bilgi verileceğini fakat meselenin hassasiyetinden ötürü halka daha fazla açıklama yapılmayacağını belirtti. Comey komiteye “İşimizi yaparken konuşmaya başlarsak, tarafsız davranamayız” dedi.

Comey aynı zamanda Başkan Trump’ın dile getirdiği son iddia olan Obama’nın Trump Tower’ı kampanya sürecinde dinlettiğine dair iddiayı da reddetti (Bu iddia daha önce Fox News’te yayınlanan bir habere dayalı olarak ortaya atılmıştı).

Daha önce de bildirildiği üzere Comey, bu tezi destekleyecek bir kanıt olmadığını söyledi. “O tweetleri destekleyen herhangi bir bilgiye sahip değilim” diyen Comey “FBI içerisinde de dikkatlice araştırma yaptık” diyerek sözlerini tamamladı.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...