Google CEO’su Sundar Pichai’nin dudak ısırtan kazancı

Date:

Gelirler savaşı

Google’ın CEO’su Sundar Pichai, 2015 yılında aldığının 2 kat fazlası ödül paketi alarak 2016 yılında toplam 200 milyon dolar aldı.

28 Nisan Cuma günü yapılan bildirime göre Pichai’nin kazancı stock ödeneklerinden kaynaklanıyor. Yıllık kazancının %99.7’si öz kaynaktan, %0.3’ü ise maaşından geliyor.

Wall Street Journal’ın bildirdiğine göre Google’ın ana firması Alphabet, Pichai ve finans müdürü çalışanı Ruth Porat gibi üst düzey yöneticilerine yüksek oranda özkaynak ödemeleri yapıyor.

Pichai geçtiğimiz yıl 650.000$ maaş alıyordu. 2015 yılında ise bu rakam 652.500 dolardı.

Alphabet’in kurucuları Larry Page ve Sergey Brin’e, sembolik olarak 1$’lık ödeme yapılmıştı. Alphabet’in yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt’in geliri, %46 oranında düşerek 4.3milyon dolara geriledi. Schmidt 2015 yılında 6 milyon dolarlık bonus alarak toplamda 8 milyon dolardan fazla kazanmıştı. Porat’ın payı ise %26 oranında artış göstererek 31 milyon dolardan, 39 milyon dolara çıktı.

Dünyanın en büyük reklam işini kuran Google mobil arama ve otomatik reklam satın alma gibi yeni reklam biçimlerine doğru açılım sağlıyor.

Yahoo CEO’su Marissa Mayer’in geçen yılki kazancı 27.4 milyon dolardı. Güvenlikler ve Değişim Komisyonu’nun yapmış olduğu bir bildirime göre Mayer’in maaşı 1 milyon dolardı.

Pichai gibi onun da kazancının büyük bölümü 11.3 milyon dolarlık şirket hissesi ile 13.3 milyon dolarlık seçenekli hisselerden geliyordu.

Leave A Reply

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Paylaş

Popular

More like this
Related

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım

Permolit Boya’dan Uzun Ömürlü Sağlam Yalıtım Akçalı Boya ve Kimya...

Kara Cuma (Black Friday) çılgınlığı nedir?

Kara Cuma (Black Friday) Şükran Günü’nün (Thanksgiving Day) ertesi sabahında...

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir?

BitCoin Nedir? CryptoCurrency Kripto Para Nedir? Bitcoin nedir, Kripto para...

iPhone 8’deki FACE ID özelliği sınırları zorluyor!

iPhone 8’deki Face ID fonksiyonları herkesi şaşırttı Son zamanlarda gündemimizden...